31. kolo
05.05.2023 20:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Davie Selke (© AFP)

Davie Selke sestřelil Leverkusen dvěma góly

Syn etiopského otce a české matky potvrdil dobrou formu, jelikož v posledních třech utkáních zaznamenal stejný počet branek. Díky tomu můžou být v městě nad řekou Rýn zase o něco klidnější, ačkoli matematickou jistotu setrvání v soutěži stále nemají. A die Werkself po jedenácté porážce vědí, že boj o pohárovou Evropu bude ještě náročný.

V 7. minutě měl Amine Adli blizoučkou k úvodní trefě zápasu. Na svůj zásah si musel dalších dvacet minut počkat. V době, kdy se počáteční čtvrthodina pomalu stávala minulostí, si na centr Floriana Kainze naskočil Davie Selke hlavou dokázal překonat Lukáše Hrádeckýho - 1:0. S něčím takovým jakoby Xabi Alonso vůbec nepočítal.

Přesto se jeho svěřenci zvládli vrátit do zápasu. Běžela jeho 28. minuta, když Moussa Diaby převzal na levé straně vápna balon, který následně přenechal Adlimu, jehož volej z patnácti metrů zapadnul k levé tyči - 1:1. Diaby to pak hned dvakrát v rychlém sledu zkoušel sám, avšak ani v jednom případě nepropálil hradbu před sebou stojících těl.

Zato Davie Selke v minutě šestatřicáté využil toho, že Jonathan Tah nedosáhnul na Thielemannovu přihrávku z pravé strany, ve vápně se dostal před svého strážce a v nesnadné pozici napálil kulatý předmět pod břevno - 1:2. V ten moment si nikdo z domácího výběru rozhodně nechtěl připustit, že právě tohle by měl být vítězný zásah.

Jenže celek z BayAreny působil po změně stran značně bezradným dojmem, což demonstroval v době, kdy uplynula hodina hry, se svým zakončením Robert Andrich. V té době už byl na hrací ploše i Adam Hložek, nicméně do jisté míry doplatil na to, že se o málokterém z jeho spoluhráčů dalo tvrdit, že měl svůj den.

Skvadra Steffena Baumgarta tak neměla větší problém držet těsné vedení. Navýšit jej mohl Kingsley Schindler, kdyby pálil tvrději. A naopak vyrovnání mohl mít na kopačce Moussa Diaby, kdyby nepřekopnul zařízení. Na jubilejní desátou branku si bude muset počkat minimálně do duelu se Stuttgartem. Köln příště přivítá doma osmnáctou Herthu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele