27. kolo
08.04.2023 15:30 CET
2 : 2
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Ludovic Ajorque (© AFP)

Zápas mezi Mohučí a Brémami přinesl famózní závěr, ale žádného vítěze

Ještě v 84. minutě svítil v MEWA Areně na ukazateli skóre bezbrankový stav. Avšak během následující desetiminutovky padly čtyři branky, přičemž pod tu nejdůležitější z nich se podepsal Niclas Füllkrug, jenž si zároveň upevnil vedení v tabulce kanonýrů. V té bundesligové bude jeho klubu nadále patřit post ve spodní polovině, kdežto die Nullfünfer budou po sedmadvaceti kolech nejhůře devátí.

Během úvodní čtvrthodiny se hrálo v dobrém tempu, ale bez vyložených šancí. Takovou neměl ani Dominik Kohr, jelikož zřejmě úplně nepočítal s tím, že by se k němu mohl balon odrazit. Ve 20. minutě střílel z úhlu Marcus Ingvartsen a Jiří Pavlenka spolehlivě zasahoval. Jeho protějšek Robin Zentner záhy musel vyboxovat Füllkrugovu hlavičku. Muž v rukavicích měl určitě štěstí, že směřovala přímo na něj.

Do poločasového hvizdu byl k vidění kromě dvou žlutých karet už jenom stejný počet pokusů o vymodlení si penalty. V 51. minutě pak rozehráli domácí bleskurychlou akci, v jejímž závěru z voleje zakončoval Ludovic Ajorque. Český brankář pouze vyrážel před sebe, kde číhal Anton Stach. Jeho zásah ale nemohl platit kvůli jasnému ofsajdu.

Miloš Veljković posléze nemířil přesně, zatímco Ajorque ztroskotal na rodákovi z Hlučína, tak jako jeho spoluhráč Edimilson Fernandes o deset minut později. Čtvrt hodiny před koncem centroval Mitchell Weiser a Zentner po Füllkrugově hlavičce držel míč v náručí. V 79. minutě Pavlenka hned dvakrát rozlítostnil Lee Jae-sunga.

Teprve potom začaly padat góly. V 85. minutě to svěřenci Boa Svenssona sehráli výborně, takže po Widmerově přiťuknutí mohl Ludovic Ajorque z devíti metrů rozvlnit síť - 1:0. Za 120 sekund Veljković jenom přizvednul Weiserův centr z pravé strany, což se ukázalo býti ideální variantou pro Jense Stageho, na jehož hlavičku byla mohučská jednička krátká - 1:1.

Že by ovšem nerozhodné skóre vydrželo nějak dlouho, to se rozhodně napsat nedá. Ve třetí nastavené minutě sehráli domácí nestandardním způsobem standardní situaci. Po centru na zadní (pravou) tyč hlavičkoval Lee Jea-sung, který se ještě neprosadil, na rozdíl od Nelsona Weipera, jenž dorážel z hranice malého čtverce - 2:1.

Ovšem družina Oleho Wernera to nezabalila a hned po rozehrávce se hned čtyři borci vydali do soupeřova pokutového území, čehož nakonec využil přízemním zakončením Niklas Füllkrug - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele