29. kolo
22.04.2023 15:30 CET
3 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Oslavy hráčů Mainzu (© AFP)

Bayern prohrál v Mohuči a první příčku v tabulce přenechal Dortmundu

Po vypadnutí z Ligy mistrů si chtěl bavorský gigant spravit chuť proti soupeři, kterému v předchozích dvou vzájemných kláních nasázel deset gólů. Jenže tentokrát dal jenom jeden, na který die Nullfünfer dokázali odpovědět hned třikrát, díky čemuž nadále bojují o příčku zajišťující start v evropských pohárech.

Už po necelých 120 sekundách se osmělil Alphonso Davies, avšak jeho pokus byl zblokován. Kanadský reprezentant se pak při běhu zranil a musel být vystřídán ještě během úvodní desetiminutovky. To byl ovšem teprve začátek všech nepříjemností, které obhájce titulu v MEWA Areně měly potkat. Po čtvrthodině hry to chvíli vypadalo dobře. Sadio Mané si zaběhnul za obranu a lehkým obloučkem přehodil vyběhnuvšího Zentnera.

Sudí Zwayer si počkal na výrok kolegy u videa, který odhalil snad milimetrový ofsajd. Patnáct minut poté už bylo všechno v pořádku. Znovu u toho byl senegalský útočník, který se smolně zranil krátce před startem loňského mistrovství světa. Naběhnul si do malého čtverce na centr Joãa Cancela a z bezprostřední blízkosti tudíž hlavičkou zajistil svému týmu vedení - 0:1.

V závěru poločasu to vypadalo na solidní šanci v podání Karima Onisiwa, jenž bohužel v rozhodující moment podklouznul. Po změně stran začali aktivněji domácí, ale veškeré jejich snahy - včetně té o odpískání penalty v jejich prospěch - přicházely vniveč. Dokud se nerozeběhla 65. minuta. S ní totiž přišel na pořad odpoledne přímý kop, který se šťastně odrazil k Lee Jae-sungovi. Yann Sommer ještě stačil zasáhnul, nicméně následná dorážka Ludovica Ajorqueho už byla nad jeho síly - 1:1.

Svěřencům Bo Svenssona stačilo šest minutek na to, aby otočili skóre. Josip Stanišić prohrál ve vlastní šestnáctce souboj s Onisiwem, jenž pobídnul Leandra Barreira, jehož střela lízla levou tyčku a zapadla do sítě - 2:1. Poté přišel na hrací plochu Marcus Ingvartsen a fanoušci Bayernu si oddychli, že jeho zakončení zblokoval Leon Goretzka.

Avšak už v následující minutě, tedy té devětasedmdesáté, to zkusil z levého rohu pokutového území Aarón Martín, jehož střela k údivu všech, nejvíce pak gólmana Sommera a kouče Thomase Tuchela, skončila u pravé tyče - 3:1. V nastaveném čase se ještě zapotil Zentner při snaze Mathyse Tela alespoň o snížení, ale ani to nebylo klubu z Allianz Areny přáno. Čtvrtá porážka v sezoně znamená pokles na druhou příčku. V době, kdy zbývá odehrát pět kol.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
Müllered

Další bída? Tuchel, Brazzo, Kahn out

Reagovat
Rich

Je potřeba se oklepat a vyhrát. 1-2 Je potřeba udělat čistku po sezóně a s Kahnem se už houpe židle... Brazzo, pokud Mané se nezlepší, tak to samé

Reagovat
Gerd 13

Už 3 ; 1???! Šílené, nemám komentář, nechápu...

Reagovat
Jardman

To je karma

Reagovat
DidusIneptus

Lewandowski, Lewandowski, Lewandiwski, vrať se!

Reagovat
DidusIneptus

Nagelsmanne, byl si náhrobní, ale vrať se!

Reagovat
DidusIneptus

Trpaslík Sommer nepatří do brány!

Reagovat
DidusIneptus

Všichni hráči Bayernu, všichni z vedení RAUS!

Reagovat
Ferragamo7

Ja už nechcem kopať do zdochýňajúceho koňa,ale ten Sommer je len TIEŇ toho brankára,ktorý nás privádzal do zúrivosti v zápasoch s Borussiou.1.chyba-nemôže tak slabučkú strelu vyraziť meter pred seba,to bol strašne šlendriánsky zákrok na úrovni amatéra.A 2.chyba-tie jeho rozohrávky z malého vápna kolmo pred seba,aj keď vidí,že ten hráč ktorému prihráva je obsadený,to smrdí vypichnutím a útočník má 100% šancu.To nemôže tú loptu radšej vykopnúť?Zahráva si a je to pravidlom v každom jednom zápase to robí viackrát,to je na infarkt. Teraz sa zase budeme modliť,aby Frankfurt uhral v Dortmunde aspoň remízu,toto je čistá komédia Ak Dortmund teraz nevyužije to,že sme úplnom rozklade a nezíska titul,tak potom sú totálni lúzri.

Reagovat
Rich

Dortmund vs. Frankfurt 3-0 do teď... Střídání stráží na čele tabulky... Holt tato sezóna, která sice ještě nekončí, tak holt bez titulu... Možná jedině dobře, to zapříčiní vyhození Kahna a Brazza... Dokonce se objevuje jméno jako Oliver Bierhoff, který by měl být nástupcem... Za nástupce Brazza bych bral kohokoliv, klidně Bastiho, ale aby to byla persona...

Reagovat
Jardman

Já jsem pro letos bez titulu a mohl by to být krásný impulz do dalších let!

Reagovat
Rich

Asi jo, hlavně by byl posun v tom, že by skončil Brazzo... Kahn je druhý rok ve funkci a je evidentně vidět, že tomu nerozumí nebo je to na něj moc... Ale stejně, vezmi si, chce to posilu na hrot, posilu na křídlo, jelikož Gnabry a Mané půjdou pryč... Posila za Upamecana... I když dneska výsledek je hrozný, tak Mazraoui je ideální volba na pravého beka... Lepší, jak Cancelo... Prostě tuna práce, navíc pokud bude vyhozen trenér Tuchel, tak to chce někoho, kdo ten tým povede dlouhodobě, ale ne mladíka tipu Kovač nebo Nagelsmann... Jednoduše se ukazuje, že ten tým jim přeroste přes hlavu...

Reagovat
esmuellert

Ty krávo, to se mi snad jenom zdá! Jak z občas drhnoucí mašiny udělat nepojízdný vrak... kam se podělo FC Bayern DNA?

Reagovat
Nickname 9

Odešlo s Nagelsmannem

Reagovat
esmuellert

Co se týče způsobu jednání s trenéry/hráči, tak odchod Uliho s Karlem nás bude ještě hodně dlouho bolet.

Reagovat
Rich

Tak vzpomeňme na to, jak odešel Flick, tím, že skončil Rummenige, tak neměl zastání... Tohle Kanovi a Brazzovi neodpustím... Lepší trenér, jak Nagelsmann a takhle se k němu zachovat, navíc, člověk, který pro klub dýchal... Snad oba vyhodí...

Reagovat
esmuellert

Teď ne, ale po sezóně se bude jednat o jejich působení v managementu. Kahn je téměř jistě na odstřel a podle některých hlasů je Bayern pro Brazza velkým soustem a měl by taky odejít. Otázkou je, kdo je nahradí? Max je v Lipsku, Sammer se z BVB vracet nebude a Lahm avizoval, že je pro něj prioritou šampionát v Německu. Byl bych rád, kdyby se toho ujal někdo, kdo v týmu působil jako hráč, ale nikdo mě teď nenapadá.

Reagovat
Gerd 13

Co dnes dělají třeba Schweinsteiger,Ballack nebo Matthäus?

Reagovat
Rich

Schweinsteiger je televizním expertem ESPN. Ballack působí jako expert pro stanici Sky a má nějakou funkci snad v nároďáku.

Reagovat
Rich

Já bych chtěl vidět ideálně Bastiho a Lajka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele