8. kolo
16.10.2021 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg zvládnul proti Lipsku alespoň vyrovnat a zůstává neporažený

Svěřenci trenéra Christiana Streicha se zatím prezentují ve velice dobrém světle, díky čemuž vědí, že jim po osmi odehraných kolech bude patřit výborná čtvrtá příčka. Naopak v Sasku si jistě představovali, že se budou i v této fázi soutěže pohybovat minimálně o pět pozic výše.

Z časomíry ještě nebylo pryč ani 60 sekund a Emil Forsberg pořádně prověřil reflexy Marka Flekkena. Veliká možnost pro hosty. Následně pálil mimo Jeong Woo-yeong. V 18. minutě se opět připomněl švédský internacionál Forsberg. Po přihrávce Klostermanna ale o kousek minul. Po půl hodině hry se odehrál první důležitý okamžik.

Christopher Nkunku upadnul v soupeřově vápně na zem a rozhodčí celou situaci vyhodnotil jako faul ze strany Philippa Lienharta. Emil Forsberg si hodně věřil a pokutový kop poslal po zemi po své pravé ruce, zatímco Flekken skákal na opačnou stranu - 0:1. Kouč Streich za tohle nemohl Danielu Siebertovi přijít na jméno, za což byl "oceněn" žlutou kartou. Nutno dodat, že jeho protějšek na lavičce Lipska nezůstal pozadu a za tři minutky ji zblízka uviděl také.

Ve 42. minutě rozehráli Die Roten Bullen akci, v jejímž závěru orazítkoval břevno Dominik Szoboszlai. V nastaveném čase ještě pálil Nicolas Höfler do tyče. Míč se pak odrazil na malé vápno k Lucasi Hölerovi, nicméně z fyzikálního hlediska vlastně nebylo vůbec překvapením, že z tohohle branka nepadla. Freiburští si na ni tak museli počkat až do 64. minuty.

Ještě předtím však Höler upadnul v šestnáctce soupeře po kontaktu s Mohamedem Simakanem. Siebert pro snahy ofenzivního hráče neměl pochopení. Následně byly k vidění dvě tečované střely, které však tím pádem přestaly býti nebezpečnými. Teprve potom nacentroval z levé strany Vincenzo Grifo a Jeong Woo-jeong se hlavou z hranice malého čtverce nemýlil - 1:1.

V poslední desetiminutovce musel nejprve Péter Gulásci vychytat Hölera, a poté orazítkoval tyč jeho skorojmenovec Höfler. Freiburg tedy zřejmě bude nakonec brát bod jako ztrátu, na druhou stranu je dobré, že v prvním soutěžím klání na novém Europa-Park Stadionu neprohrál. Za týden cestují do Wolfsburgu, Lipsko přivítá doma Greuther Fürth.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele