23. kolo
20.02.2022 19:30 CET
1 : 6
(0:1)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Lipsko nedalo Hertě šanci a poskočilo na čtvrté místo

Už na čtvrté místo se dotáhlo RB Lipska, které se v neděli večer představilo na Olympijském stadionu v Berlíně. Hertha mu dokázala vzdorovat jen hodinu hry, pak totiž přišla o vyloučeného Marca-Olivera Kempfa a její defenziva se po gólu z penalty sesypala. Lipsko nastřílelo šest branek a pohodlně si došlo pro tři body. V dresu domácích odehrál celé utkání český záložník Vladimír Darida.

Lipsko začalo v Berlíně přesně podle not a už po osmi minutách vyděsil Schwolowa střelou těsně vedle Mukiele. Hosté i nadále zůstávali u balónu a ve 20. minutě šli do vedení. Benjamin Henrichs zakončoval nadvakrát, přičemž při druhé ráně mu pomohla teč Gechtera.

I přes vedení chtělo Lipsko nadále hýřit aktivitou a střelu Szoboszlaie raději vytěsnil na rohový kop brankář Schwolow. Jeho protějška Gulácsiho nedokázala Hertha pořádně prověřit a o přestávce měla o čem přemýšlet. Hertha doma nepředváděla dobrý výkon a bylo potřeba s tím něco udělat.

K poločasovému střídání sáhli překvapivě hosté, zatímco Hertha pokračovala beze změn. Ukázalo se to být, přinejmenším na začátku, dobrým rozhodnutím, protože ve 48. minutě bylo vyrovnáno. Stevan Jovetić si navedl balón ke střele a i tady pomohla teč bránícího hráče - 1:1. Po vyrovnání byla Hertha chvíli při chuti a Jovetić mohl dokonat obrat, kdyby skvělý zákrok nevytáhl Gulácsi. Byl to jeden z klíčových okamžiků zápasu, protože Lipsko nakonec zlomilo utkání ve svůj prospěch.

Zcela zásadní byl okamžik, který se udál v 62. minutě. Obránce Marc-Oliver Kempf fauloval unikajícího Nkunkua a sudí odpískal pokutový kop! Sám postižený Christopher Nkunku překonal Schwolowa a strhl vedení na stranu Lipska. A to nebylo všechno, protože za chvíli Nkunku zvýšil na 3:1, když tentokrát využil přihrávky Olma a tečí do prázdné branky skóroval.

Do konce zápasu zbývala ještě půlhodina, ale hra Herty již byla v troskách. Čtvrthodinu před koncem zvýšil už na 4:1 španělský útočník Dani Olmo. První střelu na Schwolowa vypálil André Silva a s dorážkou Olma nemohl brankář nic dělat.

Lipsko svého hostitele nešetřilo a brzy přidalo i pátý a šestý gól. Amadou Haidara parádně vypálil ke vzdálenější tyči a i tady byl Schwolow bezmocný. Frustraci pak projevil Santiago Ascacíbar, načež sudí mu po jeho zákroku nejprve ukázal červenou kartu, kterou posléze změnil na žlutou. Na další průběh utkání to nemělo už žádný vliv.

Naprosto zhroucená Hertha dovolila Lipsku i šestý gól. Yussuf Poulsen přeloboval brankáře a ještě prohloubil depresi domácího týmu. Hertha inkasovala ve druhém poločase pět gólů, aby nakonec prohrála drtivě 1:6. Lipsko se po drtivém vítězství posunulo na vytouženou čtvrtou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Host dá max 1 gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se povedlo .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele