17. kolo
18.12.2021 18:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Marco Richter (© AFP)

Hertha v divokém zápase přestřílela Dortmund

První poločas skončil vedením Dortmundu po trefě Brandta, ovšem po přestávce domácí gólem Belfodila a dvěma zásahy Richtera otočili zápas ve svůj prospěch. V závěru ještě kosmeticky snížil hostující Tigges.

První poločas dnešní utkání začal ve velkém tempu a na úvodní šanci jsme nemuseli dlouho čekat. V 6. minutě pořádně zahrozil Hertha, když se na malém vápně zjevil před gólmanem Marwinem Hirtzem zcela osamocený a nehlídaný Jurgen Ekkelenkamp. Záložník "Staré dámy" ale situaci nezvládl a švýcarský brankář neměl s jeho slabou střelou potíže.

Poté se několika krásnými přihrávkami vytasil hostující Thomas Meunier. Nejprve vyslal do nájezdu Marca Reuse, ale Schwolow jej vychytal. Následně Meunier oslovil centry Reuse i Dahouda, jenže ani jeden nemířil přesně.

Ve 20. minutě už se radovali domácí, když míč do sítě dopravil Myziane Maolida. VAR však zásah neuznal kvůli ofsajdu. A tak ve 31. minutě Borussia otevřela skóre. Erling Håland nehamounil, skvěle prostrčil míč na nabíhajícího Juliana Brandta a záložník Dortmundu z úhlu elegantně přehodil vybíhajícího Schwolowa. Ve 43. minutě se hosté radovali z druhého gólu, ale pro zjevný ofsajd nebyla ani tato branka správně uznána.

Po přestávce se však děly věci! Domácí na svého soupeře vlétli a v 51. minutě dosáhli vyrovnání. Český záložník Vladimír Darida si všiml dobře postaveného Ishaka Belfodila a poslal mu přesný míč. Belfodil se následně na levé straně protlačil až do vápna Dortmundu a míč zkušeně procedil pod vybíhajícím gólmanem Hitzem.

Hosté byli srovnávací trefou evidentně zaskočeni a Berlíňané toho beze zbytku využili. V 57. minutě přidali druhou branku! Všechno začalo chybou Hålanda, který přišel o míč a Hertha se pustila do rychlého protiútoku. Před pokutovým územím Dortmundu si poté balón vyměnili Maolida s Richterem a druhý jmenovaný pak vyslal luxusní křižnou pumelici přesně do pravé šibenici Hitzovi branky. Švýcarský brankář byl naprosto bezmocný proti této utěšené ráně.

S Borussií to vypadalo zle a tak přišel na hřiště Thorgan Hazard. Belgický šikula byl na trávníku jen krátce, když po výborné práci Hålanda uklízel míč do sítě. Video ale odhalilo jeho ofsajdové postavení a hosté tak museli na srovnání dál čekat. V 66. minutě mu byl velmi blízko Mahmoud Dahoud, který po přihrávce Malena pálil z malého vápna, ale minul.

A vzápětí přišel trest. Hertha rychle přenesla hru do soupeřova vápna, Belfodilova ještě Hirtz vychytal ale na dorážku Richteru už byl krátký. Až v 83. minutě se Dortmund konečně dočkal druhé branky a Steffen Tigges, jenž si našel prostor v pokutovém území a umístěnou hlavičkou po centru Guerreira nedal Schwolowovi šanci. Navíc už se ale hosté nezmohli...

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmundu bude stejně jako v sezoně minulé stačit 10 proher k učasti v LM. Oblíbený to celek sázkových kanceláří.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě chybí jedna .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele