10. kolo
29.10.2017 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Werder Brémy - FC Augsburg 0:3

Augsburg podruhé za sebou nasázel Brémám tři branky (tentokrát to však byla jednostranná záležitost) a po deseti kolech má na kontě patnáct bodů. Werder naopak nenavázal na postup v DFB-Pokalu a na bundesligovou výhru čeká už od 29. dubna.

Úvodních osm minut to byla na Weserstadionu vcelku nezáživná podívaná. Až potom se osmělil Alfred Finnbogason a poslal pozdrav přímo do náruče Jiřího Pavlenky. Český brankář se musel činit i v minutě patnácté, kdy jeho pozornost zkoušel Caiuby. Protějšek Marwin Hitz musel poprvé zasahovat proti pokusu Eggesteina z nějakých devatenácti metrů.

Následně to z dálky zkoušel Max Kruse, ale rovněž proti muži v rukavicích neuspěl. Pak nebezpečně střílel Baier, ale ujala se až šance Michaela Gregoritsche ze 40. minuty. Philipp Max mu z levé strany posadil centr přímo na hlavu, a protože Delaney zaváhal, mohl se bývalý hráč Hamburku prosadit hlavou - 0:1.

V nastaveném čase úvodního dějství přišel pozdě do souboje s Finnbogasonem Niklas Moisander a kopala se penalta. Sám faulovaný se ujal její exekuce, a jelikož ji zvládnul, mohl se se svými spoluhráči radovat z jubilejního 250. gólu Augsburgu mezi německou elitou - 0:2. Nepopulární "šatňák" znamenal, že domácí budou muset ve druhé půli pořádně zabrat.

Do hry přišly čerstvé síly, ale nebylo to nic platné. Naopak v úvodu mohl skórovat Gregoritsch, kdyby ovšem netrefil jen vnější stranu tyče. Na druhé straně se k jakýs takýms příležitosti propracovali Sané, Junuzović a Belfodil, jenže se nedá tvrdit, že by Hitze nějak jó vystrašili. Po hodině tak opět přišla řada na Fuggerstädter.

Po rychlém protiútoku přiťuknul Caiuby na hranici vápna Gregoritschovi a ten zaznamenal svou druhou trefu v utkání - 0:3. Nouriho svěřenci jakoby už rezignovali a ve zbytku zápasu se vesměs pouze bránili dalším nájezdům. Finnbogason, Khedira i Heller však své příležitosti zazdili. Vítězství o tři branky bylo stejně zasloužené.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele