34. kolo
12.05.2018 15:30 CET
2 : 6
(1:3)

Reportáž

Hertha BSC - RB Lipsko 2:6

Parádní duel s osmi brankami byl v rámci posledního bundesligového kola k vidění na Olympijském stadionu v Berlíně. Už po sedmi minutách hry byl stav 1:2 pro hosty z Lipska, kteří následně přidali ještě další zásahy, a v celkovém zúčtování jim patří šestá příčka. Hertha nakonec bere desátou a bude doufat, že ročník 2018/2019 bude z její strany vydařenější.

Jak naznačeno, na první gól se nemuselo čekat ani dvě minuty. Kevin Kampl rozehrával z pravé strany rohový kop, na který si ve shluku těl nejvýše naskočil Dayot Upamecano a Rune Jarstein plachtil vzduchem zcela zbytečně - 1:0. Domácí dlouho s deficitem nezůstali, protože došlo na stejnou situaci. Akorát s tím rozdílem, že centroval Marvin Plattenhardt a hlavou, byť v tomto případě hodně zblízka, zakončoval Vedad Ibišević - 1:1.

Sedmá minuta znamenala další změnu skóre. Die Roten Bullen možná až zbytečně kombinovali, ale na druhou stranu se dostali až do vápna, kde zvolil Ademola Lookman jednoduchou kličku a tvrdé zakončení na bližší tyč - 1:2. Po této smršti se hrálo celých patnáct minut bez vstřelené branky, ba i výraznější šance.

Pak ale Timo Werner šajtlí posunul na Jean-Kévina Augustina, jenž z hranice šestnáctky pravačkou přeci jen propálil Jarsteina - 1:3. Tím výčet gólu za první poločas skončil, ovšem vzruch přinesla ještě sedmatřicátá minuta, ve které Karim Rekik orazítkoval svou hlavičkou tyč a z následné dorážky trestuhodně přestřelil Jordan Torunarigha, na jehož obranu hovoří nízký věk (20) a fakt, že na hřiště chodí především s defenzivními úkoly.

Druhý poločas začal podobně, jako ten předchozí. Neuběhly ještě ani čtyři minuty a Timo Werner doběhnul do vápna, kde využil nedůrazu Vladimíra Daridy k tomu, aby zakončil pravačkou po zemi naprosto přesně ke vzdálenější tyči - 1:4. Dvaadvacetiletý útočník nakonec nastřádal třináct gólů a v Rusku by tedy rozhodně neměl chybět.

Ve čtyřiapadesáté minutě sledoval, kterak se jeho spoluhráči díky čtyřem přihrávkám propracovali od poloviny hřiště až do vápna, kde to Jean-Kévin Augustin opět jistil střelou na vzdálenější pravou tyč - 1:5. Druhou trefu v zápase oslavil stejně, jako kupříkladu Brian Laudrup na mistrovství světa 1998 ve čtvrtfinále proti Brazílii.

Ale pojďme zpět do hlavního města Německa, kde bylo na Staré dámě, aby se probrala a alespoň zmírnila hrozící debakl. V 64. minutě to byl nejprve Mathew Leckie, kdo orazítkoval spodní stranu břevna a jen několik málo sekund poté znovu poslal ideální balon do vápna Plattenhardt, čehož využil Salomon Kalou. Na jeho razantní hlavičku z malého vápna neměl Péter Gulácsi nárok - 2:5.

Jenomže družina Ralpha Hasenhüttla tohoto odpoledne ještě neměla dost. Portugalec Bruma si navedl balon do rohu pokutového území, odkud vyslal technickou střelu přesně ke vzdálenější tyči - jak také v tomto utkání jinak, že ano?!? To se psala dvaaosmdesátá minuta a i po těch zbývajících svítil na ukazateli skóre stav 2:6. RB Lipsko se tedy zase zaslouženě stane německým zástupcem v evropských pohárech.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele