13. kolo
26.11.2017 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - Hertha BSC 0:2

Hertha BSC udolala poslední Köln, jehož fanoušci se začínají smiřovat s přestupem. Dva góly vstřelil kapitán hostů, Vedad Ibiševič. Zápas, který řídila rozhodčí Bibiana Steinhausová byl ukázkou atraktivního fotbalu na obou stranách.

Do vypjatého zápasu dvou týmů ze spodních pater tabulky vstoupila aktivněji berlínská Hertha, která šla již v sedmnácté minutě do vedení, které jí zajistil Vedad Ibišević, když se nejrychleji dostal k míči odraženém od brankáře Kölnu Timo Horna. Ve 25. minutě měli "die Geißböcke" na dosah vyrovnávací branku když se Guirassy po rychlé výměně míče s Pizarrem rázem ocitl před brankářem Jarsteinem sám. Se situací si ale poradit nedokázal a jeho střela vůbec nezamířila mezi tři tyče. Ani ne o minutu později mohla navýšit skóre Hertha. Skjelbred přesně centroval do šestnáctky Kölnu a našel hlavu Ibiševiče, jehož prudkou ránu včas vykryl Horn. Do kabin šla družstva za stavu 0:1 a hráči Kölnu dobře věděli, že se zápasem ještě něco mohou udělat.

Do druhého poločasu už nenastoupil za Köln Miloš Jojić a za Herthu Sebastian Langkamp, neboť je vystřídali Tim Handwerker, respektive Jordan Torunarigha. V úvodních patnácti minutách druhého poločasu dostal Köln svého soupeře pod tlak, který v šedesáté minutě vyústil velkou šancí na vyrovnání. Po několika přihrávkách se míč dostal až k Timu Handwerkerovi, který se ale trefil pouze do dobře postaveného brankáře Jarsteina. V 64. minutě hostujícího Leckieho podrazil v vlastním pokutovém území kolínský Meré a rozhodčí Steinhausová správně nařídila pokutový kop pro hosty.

Penaltu s přehledem proměnil Vedad Ibišević, který se díky druhému vstřelenému gólu stal ústřední postavou utkání. Po druhém gólu se domácí jakoby smířili s prohrou a žádnou další šanci si již nevypracovali.

Hertha tedy i bez opory v podobě Vladimíra Darida Köln porazila a dostala se na jedenáctou příčku, přičemž na šesté místo, jenž zajišťuje vysněné evropské poháry, ztrácí pouhé tři body. Köln se naopak krčí na úplném dně bundesligové tabulky. Se dvěma body se příznivci "Kozlů" pomalu ale jistě smiřují se sestupem, ačkoliv dnes jejich hráči nehráli tak špatný fotbal.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele