31. kolo
29.04.2017 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Werder Brémy - Hertha BSC 2:0

Rozjetý Werder Brémy se vydrápal až na účast zaručující pozici v Evropské lize. Samozřejmě, vzhledem k vyrovnanosti soutěže ještě není nic jistého, ale i kdyby to snad náhodou nakonec nevyšlo, jarní jízda svěrenců Alexandra Nouriho rozhodně zaslouží uznání.

Kdyby se snad náhodou dostal někdo do hlediště Weserstadionu až v 15:48 středoevropského času, neviděl by obě dvě branky. Tak nejprve k té první. Zrodila se po rychlém protiútoku. Kruseho přihrávka na soupeřovu polovinu nevypadala, že by měla mít nějakou naději na úspěch, jelikož k balonu měli blíže hned dva obránci Herthy.

Jenže evidentně podcenili rychlost Fina Bartelse, který tak mohl postupovat sám na bránu. Runemu Jarsteinovi nejprve chytře naznačil, aby mohl v zápětí po zemi nasměrovat balon za čáru - 1:0. Pro druhou trefu si oba aktéři své role vyměnili. A nutno dodat, že brankář celku z hlavního města Neměcka rozhodně neměl čisté svědomí.

Pod tlakem, do kterého se sám uvrtal, rozehrál přímo na kopačku Bartelse, který doběhnul do vápna, aby mohl posunout na Kruseho, jenž doklepával do prázdné - 2:0. Pro devětadvacetiletého záložníka to byl šestý gól v posledních třech zápasech! Jistě vzpomínáte na jeho čtyřgólové představení proti Ingolstadtu. Celkově má zatím na kontě senzačních čtrnáct branek.

Co se prvního poločasu týče, za zmínku stál akorát pokus Vladimíra Daridy z přímého kopu, který ovšem rozhodně zdaleka nevyšel podle představ. Po změně strany vyslal Allan na zteč Kaloua, jenomže ani z tohoto mráčku nezapršelo. V 66. minutě mohl z výborné práce Essweina těžit český reprezentant, ale bohužel pro Starou dámu nic nevytěžil.

Po menším závaru před brankou se ke střele dostal i Theodor Gebre Selassie. Jenomže ke škodě Werderu mířil nad. Na druhé straně hlavičkoval mimo Kalou. Svou příležitost zazdil i brémský Robert Bauer. Rodák z Pobřeží slonoviny ve službách berlínského celku se neprosadil ani v 80. minutě. Svůj den neměl ani Vedad Ibišević, ačkoliv po faulu na jeho osobu se měla kopat penalta. I když kdo ví, jak by to dopadlo.

Tečku za zápasem udělal svým nepřesným volejem střídající Serge Gnabry. Nic to však nezměnilo na tom, že Werder připisuje čtrnáctou výhru a je jisté, že po jednatřiceti kolech mu bude patřit skvělá šestá příčka, o bod za pátou Herthou. Za týden pocestuje do Kolína nad Rýnem, zatímco Pál Dárdai už teď spřádá plány na RB Lipsko.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

By mě zajímalo jaký kurz nasadí book z tipáče? U Fortuny je zatím kurz na jedničku vyžší než byl na Mainz ve 29. kole .

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 popř. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Beru , v žádném případě nesmí být 2, to by se nám bukwice smály do ksichtu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele