17. kolo
21.01.2017 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Dortmund 1:2

Fotbalistům Dortmundu se podzimní část sezony příliš nepovedla a sedí po ni zejména kvůli sérii zbytečných remíz s papírově horšími celky až na šestém místě bundesligové tabulky. I přesto však do prvního letošního utkání s Werderem, jenž má jako už v posledních letech tradičně sestupové starosti, vstupovala Borussia coby jednoznačný favorit.

To se potvrdilo už na samotném počátku duelu. Už v páté minutě vybídl Marco Reus ke skórování Schürrleho, jenž při Aubameyangově reprezentaci země na Africkém poháru zaujal místo devítky, a bývalý hráč Mohuče či Leverkusenu touto nabídkou nepohrdl. Jaroslav Drobný, jenž v brankovišti Brém dostal od kouče Nouriho přednost před mladším Felixem Wiedwaldem, tak lovil míč ze své sítě velmi brzy v úvodu.

Stejný hráč se ovšem do dějin utkání zapsal i jinou věcí než jen inkasovaným gólem. Ve třicáté deváté minutě Drobný nesmyslně ostře zajel daleko před šestnáctkou do Reuse a z rukou rozhodčího viděl zaslouženou červenou kartu.

Werderu se i přes početní nevýhodu podařilo ve druhé půli srovnat s Dortmundem krok. V padesáté minutě využil laxního přístupu hráčů BVB k defenzivě Bartels a k radosti domácích příznivců vyrovnal na 1:1.

Žlutočerní však hru v přesilovce dokázali nakonec využít ve svůj prospěch a v sedmdesáté první minutě rozhodli o svém vítězství. Na balon střídajícího Guerreira se v šestnátce naběhl Piszczek a svým třetím gólem v sezoně překonal Wiedwalda a strhl vítězství na stranu favoritů z Vestfálska.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele