27. kolo
05.04.2017 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 1:0

Jediná branka rozhodla o tom, že Hertha připisuje čtvrtou porážku z posledních pěti utkání. Poháry v příštím roce tedy rozhodně nemá jisté, jelikož do hry o ně se díky tomuto výsledku znovu zapojila i Borussia Mönchengladbach.

Stará dáma si mohla zadělat na problémy už v úvodní minutě zápasu. Mahmoud Dahoud poslal výborný míč Jonasi Hofmannovi, který tváří v tvář Rune Jarsteinovi volil ještě přihrávku Hazardovi, jehož střela byla ovšem zblokovaná Jordanem Torunarighou. Po patnácti minutách byl už brankář Herthy překonán.

Akce Hříbat zprvu nevypadala nijak nebezpečně. Lars Stindl posunul z pravého křídla zpět do středu hřiště na Lászla Bénese, jenž stál více než dvacet metrů od brány, když se mu trochu otevřel prostor, a tak se rozhodnul vystřelit. Muž v rukavich měl přitom velikou smůlu, že před ním balon ještě skočil, nicméně nic to nemění na tom, že tuhle situaci si určitě mohl lépe pohlídat - 1:0. Pro slovenského záložníka to byl první bundesligový gól.

Tím spíše, že nakonec znamenala, že všechny tři body zůstanou v Borussia-Parku. Svěřenci Pála Dárdaie však útočné zbraně nesložili a prostřednictvím Pekaríka a Alexandera Essweina se pokusili vyrovnat. Největší příležitost hostujícího celku si v prvním poločase na konto připsal Salomon Kalou, když v jeho závěru zakroutil svůj přímý kop do břevna.

Po změně stran následoval doslova festival brankových příležitostí. Prosadit se toužili Jannik Vestergaard, Thorgan Hazard, dvakrát to zkoušel Lars Stindl a hned třikrát Jonas Hofmann, přičemž hned ve dvou případech trefil tyč (pokaždé jinou). Hertha odpověděla jenom díky Kalouovi. Poté zase hrozili Hazard a Wendt.

Oba trenéři poslali v závěru do hry čerstvé síly, nicméně remízu mohl nakonec zařídit Valentin Stocker, jenž v dresu berlínského klubu odehrál celý zápas. V první minutě nastaveného času však jeho hlavička o kousek přeletěla břevno Sommerovy svatyně. Napravit dojem bude třeba o víkendu proti Augsburgu, zatímco na Gladbach čeká 1. FC Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Lahvac-CZ

Bojím se další prohry.. 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele