10. kolo
24.10.2015 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SV Darmstadt - VfL Wolfsburg 0:1

Darmstadt dlouho, dlouho odolával hladovým Vlkům, ale ti se díky gólu Daniela Caligiuriho v závěrečné čtvrthodince přeci jen dočkali vítězství.

Wolfsburg zpočátku držel balon, ale ke střele na bránu se dostalo po patnácti minutách jen Julian Draxler. Ve 24. minutě se pokoušel Konstantin Rausch překvapit Diega Benaglia přímo z rohového kopu, ale švýcarský brankář nakonec zasáhl včas. Po půl hodině hry se o slovo přihlásili jednak hlavičkující Naldo, a druhak z dálky pálící Luiz Gustavo, nicméně pro Christiana Matheniu to neznamenalo přílišné nebezpečí.

Darmstadt se poprvé více osmělil až ve 42. minutě, kdy si na tři hráče soupeře vyšlápl Marcel Heller, aby vzápětí vyzval ke skórování Rausche, jenž však mířil pouze a jenom do boční sítě. Druhý poločas začal šancemi na obou stranách. Jenže ani Sandro Wagner, ani aktivní Draxler, který to z voleje zkoušel i chvíli poté, nedokázali dostat kulatý předmět do soupeřovy svatyně.

V 56. minutě zahrával Rausch přímý kop a Peter Niemeyer hlavičkoval vedle. O necelých deset minut později přiťukl ve vápně balon Dostovi, který ale ve finále Matheniu nevylekal. I proto, že k němu poctivě přistoupil obránce Aytac Sulu. Robustní útočník si za deset minut po centru Maximiliana Arnolda vytvořil další šanci, jenže ani jeho hlavička nepatřila k nejpřesnějším.

Pak už se ale hosté přeci jen dočkali. Šťastnou se pro ně ukázala býti 78. minuta, kdy Max Kruse přiklepnul balon Caligiurimu, který z hranice šestnáctky za pomoci teče procedil míč za Matheniova záda - 0:1. Hned poté mohl dočista rozhodnout Dost, ale zase se neprosadil, stejně jako v první minutě nastaveného času Schürrle. Proto mohl přijít o dvě minuty později trest v podobě vyrovnání z kopačky Jana Rosenthala, jehož střele chybělo možná dvacet centimetrů, aby zaplula přesně k levé tyči.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
arsavin

Jasná dvojka. 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele