19. kolo
30.01.2016 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SV Darmstadt - Schalke 04 0:2

Schalke dokázalo napravit porážku s Werderem Brémy a v nehostinných podmínkách zvítězit na půdě Darmstadtu. Sedmnáct tisíc fanoušků na stadionu se dnes příliš nebavili, mnoho šancí k vidění nebylo a především domácí brankáře Fährmanna prakticky vůbec neohrožovali. Königsblauen měli více ze hry a díky gólům Maxe Meyera a Leroye Saného zaslouženě vyhráli.

Diváky poprvé zvedl ze sedadel Johannes Geis, proti jehož přímému kopu Christiana Matheniu od inkasování uchránila tyč. Třiadvacetiletá jednička Darmstadtu kapitulovala až dvacet minut nato. Leon Goretzka vysunul Leroye Saného, jenž ještě stihl míč na hrací ploše a vrátil ho před bránu, kde se od Huntelaara odrazil až k Maxi Meyerovi a talentovaný záložník bez problémů trefil odkrytou bránu.

Vycházející hvězdy německého fotbalu Meyer se Saném měli prsty i v další gólové akci. Prve jmenovaný nádhernou kolmicí oslovil svého o pár měsíců mladšího spoluhráče a mladík se senegalskými kořeny z úhlu střelou mezi nohy pokořil Matheniu.

Oba si pak role vyměnili, Meyer ale ani jednou nedokázal přihrávku Saného využít, jeho technickým pokusům totiž scházela větší razance. Rychlonohý Leroy Sané dělal defenzivě Lilií velké problémy a po jeho dalším průniku mohl pojistku přidat střídající Pierre-Emile Højbjerg, v zakončení si však nepočínal ideálně. Darmstadt hrozil v podstatě jen ze střední vzdálenosti, jednu takovou ránu Sandra Wagnera Ralf Fährmann povedeným zákrokem vyškrábl na roh a připisuje si tak další čisté konto.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele