18. kolo
24.01.2016 17:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Schalke 04 - Werder Brémy 1:3

Brémy proti Schalke prohrávaly. Jenže pak utkání překvapivě otočily a připsaly si pátou letošní výhru. Oproti tomu soupeř čítá sedmou prohru. Přesto zůstává na šesté příčce tabulky.

Veltins Arena čekala na gól jen necelé čtyři minuty. Johannes Geis zahrával z levé strany rohový kop. Na centr si naskočil Joël Matip, a přestože hlavičkoval zády k brance, balon skončil v síti. Felix Wiedwald plachtil marně - 1:0. Střelec branky se v zápětí ukázal býti velice platným i v defenzivě (aby taky ne, když je to obránce, že ano?!?), když ukázkově zblokoval šanci Claudia Pizarra.

V osmadvacáté minutě napálil Huntelaar břevno. O dvě minuty později se tenhle bludný Holanďan objevil na pravé straně pokutového území a ke škodě die Königsblauen mířil pouze do boční sítě. Svou třetí šanci si připsal ve 34. minutě. Felix Wiedwald už byl prakticky mimo hru, nicméně ani to nestačilo k tomu, aby trefil prostor mezi třemi tyčemi.

Pak přišly na pořad podvečera dvě příležitosti hostujícího celku. Florian Grillitsch našel taky jenom boční síť a ve 42. minutě Claudio Pizarro o koušťíček minul. Jeho kapitán Clemens Fritz si v následující minutě vedl mnohem lépe, když si před pokutovým územím udělal prostor, aby mohl kulatý předmět poslat tvrdě a přesně k pravé tyči Fährmannovy brány - 1:1.

Domácí jednička měla práci hned po změně stran, konkrétně s pokusem Öztunaliho a dorážkou Pizarra. Ve 48. minutě přihrál Huntelaar spoluhráči Leroyovi Sanému, jenž stál pouhopouhých sedm metrů od brány. Přesto ji dokázal přestřelit. Nezáviděníhodné! Tím spíše, že se toto selhání ukázalo býti mnohem fatálnějším.

V 53. minutě se neohroženě vydal kupředu Fritz, v ideální okamžik nacentroval na malé vápno a peruánská modla příznivců brémského celku dala vcelku snadno góla - 1:2. K vidění byly v Gelsenkirchenu i další možnosti, nicméně brankovou se ukázala být až ta z 89. minuty. O co přesně šlo? Fritz zaběhnul s balonem do vápna, z levé strany přihrál a Anthony Ujah v akrobatické pozici pravačkou skóroval - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele