6. kolo
23.09.2015 20:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Hannover 96 - VfB Stuttgart 1:3

Stuttgart po katastrofálním startu do sezony konečně zabral, na půdě Hannoveru vyhrál 3:1 a připsal si v šestém kole vůbec první body nové sezony. Naopak Die Roten se ponořili hlouběji do krize, v tuto chvíli vypadají jako nejslabší tým celé Bundesligy a kouč Michael Frontzeck má po dnešním výbuchu nůž na krku..

Domácí přitom po brance Karamana vedli už po čtrnácti minutách, prakticky okamžitě ale srovnal Gentner a Werner vzápětí skóre otočil. Z této facky se Hannover už nevzpamatoval a ještě v nastaveném čase inkasoval třetí úder z kopačky Maxima. Zejména Gentnerův výkon zaslouží vypíchnout - třicetiletý záložník si připsal první venkovní gól od letošního února, kdy se prosadil rovněž v Hannoveru, a navrch přidal ještě klíčovou asistenci. Die Roten zůstávají spolu s Hoffenheimem posledním týmem, který stále čeká na výhru.

Frontzeckovi muži začali utkání aktivně a Leon Andreasen dokonce otevřel skóre, radost domácích fanoušků však zhatil zdvižený praporek pomezního. Průlom přišel až z následující akce, kdy Hiroshi Kiyotake nesobecky přepustil míč Kenanu Karamanovi a umožnil mu tak otevřít svůj bundesligový střelecký účet. Jenže pak na sebe upozornil Gentner. Zkušený středopolař a kapitán Stuttgartu nejprve v 16. minutě vyrovnal na 1:1 a poté, o pouhé dvě minuty později, připravil vítězný gól pro Tima Wernera.

Opaření domácí se po rychlém zvratu zatáhli do defenzivy a po změně stran pouze sledovali, jak se na Rona-Roberta Zielera valí jeden útok za druhým; namotivovaný Stuttgart držel otěže utkání pevně v rukou a Daniel Didavi s Wernerem mohli snadno zvyšovat skóre, nebýt opět skvělého hannoverského brankáře. V závěru už se hrálo prakticky na jednu bránu, takže nikoho nepřekvapilo, když střídající Alexandru Maxim už po vypršení základních devadesáti minut zaokrouhlil skóre na konečných 3:1 pro Šváby.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele