4. kolo
12.09.2015 18:30 CET
6 : 2
(4:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 6:2

Sobotní bundesligový program uzavřel zápas, ve kterém se s góly roztrhl pytel. Eintracht Frankfurt na vlastním stadion přichystal Kolínu nad Rýnem premiérovou porážku v letošní sezóně, když zvítězili vysoko 6:2. O tento debakl se výrazně přičinil Alexander Meier, který se vrátil na trávník po pětiměsíční pauze a hned nastřílel hattrick.

Nejlepší kanonýr loňské sezóny otevřel své střelecké konto již ve 4. minutě. Aleksandar Ignjovski odcentroval z pravé strany, Meier předskočil Olkowskiho a nechytatelnou hlavičkou překonal Tima Horna. Brankář Kolína se za chvíli blýskl výborným zákrokem, když zlikvidoval pokus Luca Castaignose.

Po čtvrthodině hry však znovu kapituloval. Marco Russ perfektně vysunul Castaignose a letní posila z Twente Enschede si v samostatném úniku věděla rady - 2:0. Hosté byli jako opaření a nevěděli, kam dřív skočit. Ve 23. minutě zase skóroval Alexander Meier - na zadní tyči si počkal na centr Seferoviće a s přehledem sobě vlastním rozvlnil síť.

Pět minut nato sice hosté snížili po hlavičce Anthony Modesteho, jenž si naskočil na nadýchaný bochánek z kopačky Simona Zollera, ovšem záhy vrátil Frankfurtu třígólový náskok Luc Castaignos. Nizozemský útočník po vybídnutí Hasebeho opět postupoval sám na Horna, chladnokrevně zakončil a navázal tak na své dvoubrankové představení z duelu se Stuttgartem.

Na další góly si natěšená Commerzbank-Aréna musela počkat až do závěrečné čtvrthodiny. Velkou chybu spáchal kapitán Kozlů Lehmann, Castaignos se tentokráte proměnil do role nahrávače a nikým nehlídaný Haris Seferović bez problémů zvýšil na 5:1.

Devět minut před koncem sice po Hectorově centru od rohového praporku zkorigoval skóre Dominique Reinartz, poslední slovo měl ale opět Alexander Meier. Vytáhlý forward zkompletoval hattrick svým typickým způsobem, když hlavou usměrnil za Hornova záda pěkný centr Fluma.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kadlec- první zápas ve čtvrtým kole a hned 3 minuty??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele