9. kolo
25.10.2014 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Schalke 04 1:0

Na třetí pokus už Roberto Di Matteo o svoji neporazitelnost v roli nového trenéra Schalke přišel. V těžkém zápase na hřišti Leverkusenu museli Königsblauen spolknout těsnou porážku 0:1, jedinou trefou o tom rozhodl Hakan Calhanoglu.

Bayer přitom dohrával po vyloučení Tina Jedvaje v deseti, ani to jej však o výhru nepřipravilo; Schalke podalo bojovný výkon a utkání bylo vyrovnané, rozhodl jediný přímý kop. Calhanoglu z něj vsítil jeden z nejhezčích gólů kola a potvrdil tak svoji pověst specialisty na standardní situace. Domácí tak zažehnali rodící se krizi, když uspěli po třech zápasech bez výhry.

Od začátku se v BayAreně hrálo nahoru dolů; ani jeden z celků nedokázal svého protivníka vyloženě zatlačit, nicméně pokud měl někdo lehce navrch, byli to svěřenci Rogera Schmidta. Do prvních šancí se dostali hlavičkující Emir Spahić a na druhé straně Julian Draxler. Krátce poté se prvním přímým kopem připomněl Calhanoglu, gólman Ralf Fährmann si však s jeho ránou z 35 metrů poradil (i když ne bez problémů).

Schalke velice dobře bránilo, nicméně směrem dopředu působilo poměrně neškodným dojmem. Více šancí měli domácí, zejména aktivní Calhanoglu, který ještě v první půli donutil Fährmanna k efektní robinzonádě; další nebezpečná situace se zrodila po pasu Heung-Min Sona, zakončoval Stefan Kiessling. Branku se však v prvním dějství nepodařilo vstřelit nikomu.

Intenzivní tempo pokračovalo i po obrátce, utkání se však stále více překlápělo na jednu stranu. Leverkusen stupňoval svůj tlak a zatlačil hosty na jejich vlastní polovině. Osm minut po změně stran pak přišel průlom - Calhanoglu se postavil k dalšímu přímému kopu, překrásnou ránou obstřelil zeď a dokonale zaskočil bezmocného Fährmanna. Míč zapadl přesně do vinglu jeho brány.

Krátce nato mohli zvyšovat Son s Karimem Bellarabim, v obou případech však Königsblauen odolali. Kouč Di Matteo se rozhodl vyslat na hřiště bývalého hráče Leverkusenu Sidney Sama, nicméně narušit dominanci domácích se mu už nepodařilo. Schalke si v celém zápase připsalo pouze čtyři střely na bránu a nepomohlo mu ani závěrečné vyloučení Jedvaje, který byl poslán ze hřiště za ostrý faul na Jana Kirchhoffa.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele