11. kolo
02.11.2013 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - Schalke 04 0:2

Dvě branky Szalaie a Draxlera, a Schalke klepe na dveře Ligy mistrů - zdá se, že Königsblauen nakonec přeci jen dokázali nechat těžký začátek sezony za sebou. Dnešní vítězství v Berlíně bylo nesmírně důležité jednak proto, že Kellerovi svěřenci dokázali svého soka přeskočit v tabulce a zavěsit za za čtvrtý Mönchengladbach, ale zejména proto, že tak přerušili sérii dvou prohraných domácích utkání (Dortmund, Chelsea). Hertha přitom zápasu v úvodních pasážích obou poločasů dominovala a výsledek je pro ni možná příliš krutý, ale na to se historie neptá - skvělý start do sezony v podání tradičního klubu utrpěl výrazný šrám.

70 tisícovek diváků v ochozech zaplněného Olympiastadionu viděli velkou úvodní snahu svých favoritů, avšak dobře organizovaná defenziva Schalke je prvních několik minut vůbec nepustila do útočné třetiny. Teprve ve 12. minutě prověřil Hildebranda střelou ze 17 metrů Ben-Hatira; tentýž hráč pak po chvíli krásným volejem trefil boční síť. Thomas Kraft se v protější bráně nudil, Schalke jej vůbec neohrožovalo až do 23. minuty, kdy na sebe poprvé upozornil po individuální akci Draxler; skutečný křest ohněm však domácí gólman zažil o dvě minuty později, kdy fantastickým zásahem vytěsnil střelu Szalaie na roh. Z toho však už hosté skórovali - maďarský forvard si na bližší tyči naběhl na Aogův pas a přesnou hlavičkou vsítil vítězný gól.

S tím se Hertha odmítala smířit a ještě více utáhla ofenzivní šrouby; Skjelbred však do své rány nedal dostatečnou razanci, což platilo i na druhé straně po pokusu Neustädtera. Po změně stran pokračovala snaha Staré dámy o vyrovnání - a na pomoc musel dvakrát přispěchat veterán Timo Hildebrand, který nejprve vytáhl Cigerciho přímý kop nad břevno, načež zlikvidoval hlavičku Ramose z následného rohu. Přibližně po hodině hry dostal Szalai zásah loktem do obličeje od Hosogaie, ale po krátkém ošetření mohl pokračovat.

Domácí byli i nadále lepším týmem, ale jalovost v zakončení je stála úspěch - jak Schulz, tak Ben-Hatira se svými střelami příliš otáleli. Schalke naproti tomu neváhalo své ojedinělé šance přetavit ve skutečné nebezpečí, jak tomu bylo u pokusů osmnáctiletého benjamínka Meyera, který nastřelil břevno, a opět Szalaie. Domácí lodivod Jos Luhukay se rozhodl posílit ofenzivu vysláním Ronnyho a Allaguie, ale nakonec to nebylo nic platné (ačkoliv Ronnyho střela zdálky Hildebranda hodně vystrašila) - naopak Schalke svůj náskok ještě pojistilo v nastaveném čase, když se míč přes Szalaie a Jonese dostal až k Draxlerovi, který pohotovým zakončením určil konečné skóre na 2:0.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
El Campeon

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
monty25

1:2

Bude to těžké, ale doufám, že se Schalke dostane před Herthu... S04!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele