15. kolo
07.12.2013 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Gladbach si vítězstvím nad S04 udržel stoprocentní domácí záznam

Nezastavitelná jízda Mönchengladbachu pokračuje! Borussia dokázala před vlastními fanoušky otočit utkání se Schalke a zapisuje si již osmé domácí vítězství za sebou! Dalším tříbodovým ziskem se poté die Fohlen posouvají na úroveň jmenovkyně z Dortmundu.

Očekávaný duel ze začátku rozhodně nenaplňoval svůj vysoký potenciál, mičuda se pohybovala od vápna k vápnu a zajímavých situací tak bylo k vidění opravdu pomálu. Po šesti minutách to ze standardky zkoušel Arango, ale na Fährmanna si nepřišel. Nedovolený zákrok na Botenga pak sudí Zwayer odpískal jako penaltu a Farfán se ostrým pokusem nemýlil - 0:1.

Radost Königsblauen však neměla dlouhého trvání: Raffael udělal s balónem několik rychlých kroků do středu a následně, za pomoci lehké teče Santany, zaplul kulatý nesmysl nechytatelně na určené místo - 1:1. Záhy mohlo být pro Horníky ještě hůře, ovšem Fährmann si s hlavičkou Stranzla dokázal poradit a svoje barvy tím výrazně podržel! Herrmann pak branku minul.

Čtvrthodinová nečinnost obou stran byla rázem ukončena střelou Kruseho, jehož pokus vychýlil Höwedes rukou a vyjma druhé žluté karty a následného vyloučení byl na světě i druhý pokutový kop! Ten si vzal na starost právě Kruse a do protipohybu brankáře zavěsil - 2:1!

Nastavený trend z prvních čtyřiceti pěti minut byl k vidění i po obrátce. Hned dvakrát na sebe upozornil Herrmann, ovšem nejprve branku po odvážném průniku přestřelil a posléze si Fährmann s jeho vydařenou technickou střelou věděl rady! Poté však Borussia nepochopitelně ustoupila a zcela přenechala iniciativu soupeři. Oslabené Schalke toho pochopitelně rádo využilo a srovnat krok mohl Meyer, jeho pokus si ale ter Stegen pohlídal! Dvakrát to zkoušel hodně aktivní Boateng, avšak také jemu evidentně nebylo přáno.

Zřejmě už definitivní rozhodnutí měl deset minut před koncem na kopačkách Herrmann, jenž se ocitl za obrannou linií protivníka, ovšem na vyběhnuvšího Fährmanna si nepřišel! Königsblauen se nadále snažili, Matip ale hlavičkoval nepřesně. Když už se po hlavičce Boatenga hosté radovali z vyrovnávací trefy, předvedl další skvělý reflex ter Stegen a zajistil tak die Fohlen tři body!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 4:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele