15. kolo
06.12.2013 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - 1. FSV Mainz 05 1:1

Fotbalisté Norimberku nedokázali ani v 15. kole nového ročníku Bundesligy dosáhnout na tříbodový zisk a vytvořili tím nový rekord v negativním slova smyslu. Domácí si připsali svůj devátý remízový výsledek v této sezóně a zůstávají sedmnáctí o bod před Braunschweigem, který je ještě může přeskočit. Mainz má na kontě dvacet bodů a poskočil na sedmé místo před Herthu.

Norimberk se přitom dostal do vedení již v 5. minutě a dlouho držel v předehrávce těsný náskok, ovšem soupeř dokázal čtvrthodiny před koncem srovnat. V samém závěru utkání byl vyloučen hostující Petar Slišković po kamikadze zákroku na gólmana Schäfera a ještě byl po tomto střetu značně otřesen. Domácí měli v průběhu zápasu mnohem větší gólové šance a za svůj výkon by si tři body určitě zasloužili.

V hostujícím dresu odehrál celé utkání obránce Zdeněk Pospěch, za domácí nastoupil v základní sestavě záložník Adam Hloušek a také nebyl střídán. Český útočník Tomáš Pekhart zasáhl do duelu v 79. minutě. 1. FC skórovalo ze své první vážnější příležitosti. Po centru do vápna byl míč odvrácen pouze na Hasebeho, který unikl po levé straně pokutového území a od brankové čáry centroval na hlavu Pera Nilssona.

Ten hlavičkoval doprostřed branky a gólman Karius už chytal míč do náruče, jenže před ním lehce tečoval míč právě český obránce Pospěch a změnil směr míče, který Karius vyrážel až hluboko za brankovou čarou. Po necelé čtvrthodině hry vysunul Hloušek perfektně nabíhajícího Plattenharda, jeho pokus byl na poslední chvíli zablokován na rohový kop. Po půl hodině hry se mohl stát nešťastníkem opět Pospěch, který opravdu neměl svůj den.

Po centru z pravé strany nechtěně ohrozil Kariuse, který dokázal dobrým zákrokem zabránit další katastrofě. Deset minut po změně stran mohl pojistit vedení domácího celku Ginczek. Po jeho ráně putoval míč do branky, s fantastickým skluzem přispěchal na poslední chvíli Bell. Mainz srovnal z ničeho nic v 76. minutě, kdy Shinji Okazaki po pasu Parka skvěle zpracoval balón na hranici pokutového území a střelou kolem gólmana Schäfera trefil přesně prostor u vzdálenější tyče - 1:1.

Následně nechtěl ani jeden celek udělat chybu a přišel naprostý zkrat Sliškoviće. Ten vysokou nohou zbytečně zasáhl brankáře Schäfera v poslední minutě zápasu, poté musel podstoupit ošetření a až po necelých třech minutách uviděl od rozhodčího červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, goalsarena.xom

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

10 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tam máte chybu, na konci uvádzate, že kouč Tuchel stále nemôže nasadiť Mullera.....ale máte ho uvedeného v predpokladanej zostave....

Reagovat
Arne

Asi byl myšlen Heinz Müller. Respektive ne asi, ale určitě.

Reagovat
REPLIKATOR

Smutný rekord německé nejvyšší soutěže stanovil Norimberk, který doma dnes remizoval 1:1 s Mainzem. Norimberk se díky tomu stal prvním týmem, kterému na první výhru nestačilo ani patnáct zápasů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele