17. kolo
15.12.2012 18:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Schalke 04 - SC Freiburg 1:3

Fotbalisté Schalke nezvládli ani poslední domácí duel a jejich čekání na vítězství se tak značně protahuje. Po polovině soutěže klesli až na sedmé místo a nyní mají před sebou více jak měsíční pauzu na to, aby se vzpamatovali. Na kontě mají pětadvacet bodů a vypadli z příček zaručující Evropskou ligu. Na ně se právě dostal Freiburg, který si výrazně řekl o místo ve špičce tabulky a se šestadvaceti body je na páté pozici o skóre před Mainzem.

Domácí se sice dostali do vedení už ve 20. minutě, ovšem ještě do poločasu hosté otočili a po hodině hry rozhodli o své výhře. Hrdinou utkání se stal Jan Rosenthal, ovšem v závěru se nepředvedl v dobrém světle. Celkově vsítil dvě branky, jenže během jedné minuty dostal dvě žluté karty a musel předčasně do sprch. Nicméně za další minutu oslabil Schalke také tradiční střelec Klaas-Jan Huntelaar, který obdržel dvě žluté během šesti minut.

V úvodu byli aktivnější domácí a již v 6. minutě pálil dobře z pětadvaceti metrů Draxler, jeho ránu však brilantně odvrátil brankář Baumann. Stejný hráč pálil ještě z větší dálky ve 20. minutě, jenže Baumann znovu skvěle zasáhl. Ihned na to se ale domácí dočkali vedoucí trefy. Po krásné přihrávce za obranu využil brejku dva na jednoho Jefferson Farfán a s přehledem skóroval. Od této chvíle se ale Freiburg zvedl a začal mít obrovský tlak.

Nejprve ještě pálil Makiadi po rohovém kopu těsně vedle, následně ale vypálil dobře z hranice vápna Rosenthal a pokořil brankáře Hildebranda povedenou střelou k tyči ve 26. minutě. Poté hlavičkoval osamocen Makiadi nad, avšak v 32. minutě Freiburg otočil stav zápasu. Po hrubce Matipa šel na Hildebranda osamocený Jonathan Schmid a chladnokrevně zakončil - 1:2. Do konce poločasu zahrozil po rohovém kopu hlavou domácí Höwedes, jenže mířil těsně mimo, na druhé straně vykopával Holtby z brankové čáry střelu Kruseho z osmnácti metrů.

Po změně stran se chvíli nic nedělo a v 61. minutě se urodil zřejmě rozhodující moment. Po další chybě defenzívy Schalke si naběhl do vápna Rosenthal a neměl problém skórovat. Poté musel Hildebrand fantasticky vyrazit ránu Caligiuriho, na druhé straně zahrozil Farfán. Další velké šance se již ale neurodily a stav zápasu se nezměnil. Necelých deset minut před koncem dvakrát během minuty fauloval Rosenthal a po dvou žlutých musel jít do kabiny, v 82. minutě ho však napodobil Huntelaar po faulu loktem a po druhé žluté se tak dohrávalo v deseti.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

5-2

Reagovat
smazaný uživatel

dokonalá ostuda Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele