7. kolo
07.10.2012 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 2:0

V Mönchengladbachu může po sedmém ligovém kole zavládnout alespoň částečná spokojenost. Hříbata totiž ve svém domácím utkání připravila hostům z Frankfurtu první letošní porážku, když o svých třech bodech dokázala rozhodnout dvěma úspěšnými zásahy v prvním poločase. Eintracht byl potrestán za své chyby a sám se tentokrát do vyložených šancí takřka vůbec nedostal. Ztráta hesenského celku na leadera soutěže z Mnichova se tak navýšila na pět bodů.

Šéftrenér Borussie Favre zareagoval na předchozí výraznou porážku od istanbulského Fenerbahce v Evropské lize a ve své startovní jedenáctce uskutečnil tři podstatné změny. Do sestavy se vrátili obránci Jantschke s Dominguézem a na svůj obvyklý post defenzivního záložníka se opět postavil Nordtveit.

Oba týmy vlétly do utkání s vervou a k vidění byl pohledný fotbal. První gól na sebe nenechal dlouho čekat a nutno poznamenat, že tato vstřelená branka bude dozajista aspirovat přinejmenším na gól kola. V osmé minutě se ve své obranné polovině dopustil Occean chyby v rozehrávce, jež rezultovala z aktivního přístupu domácího mužstva. Míče se tak zmocnil Arango, jenž nijak nespekuloval a ze třiceti metrů vyslal prudkou ránu směrem na Trappovu svatyni. Střela se nevyznačovala jen razancí, ale především naprosto ideální trajektorií - Venezuelan se tak mohl radovat z nádherné trefy do pravého horního rohu.

Neuteklo mnoho času, a do slibné šance se dostal i útočný hrot domácích de Jong. Posila z Twente intuitivně naběhla ve vápně na střílenou přihrávku, na níž hostující obrana špatně zareagovala nezvládnutou ofsajd-pastí. Holanďanovi chyběl jen krok. Ještě větší chybu však pár chvil nato vyrobil jindy velmi jistý gólman Gladbachu ter Stegen, který trestuhodně nestáhl vzdušný balon z pravé strany. Zaváhání mladého brankáře však nepotrestal Occean, jenž z úhlu netrefil prázdnou bránu a neodčinil tak svojí chybu před prvním gólem.

To již zmíněný de Jong si na druhé straně počínal mnohem lépe, když si ve 24. minutě ukázkově naběhl na Nordtveitův vzdušný centr z hlouby hřiště. Domácí forvard si skvěle pokryl balon před dotírajícím zadákem Orlů a ranou "z první" efektně zavěsil k levé tyči. Die Fohlen pak nechali svého soupeře takříkajíc "přijít" a přešli na taktiku rychlých kontrů, jimž se chtěl trenér hostů Veh dle svých slov tak nutně vyhnout. Eintrachtu se ten den nedařilo a směrem dopředu byla jejich hra těžkopádná a pro domácí fotbalisty téměř neškodná. Naopak to byla Hříbata, kdo potřetí rozvlnil síť - Rupp se však nacházel v těsném ofsajdu. A protože ani Xhaka nezužitkoval těsně před poločasovým hvizdem svou hlavičkovou příležitost, odcházela mužstva do kabin za stavu 2:0.

Otázkou tak bylo, zda-li se Orlům povede comeback. Důvod k těmto spekulacím byl víc než pádný: Již dvakrát během předchozích šesti kol obraceli Vehovi svěřenci nepříznivý stav a s dvougólovou ztrátou se dokázali vyrovnat i v duelu s mistrovským Dortmundem. Tentokrát však hesenští tak úspěšní nebyli. Defenzíva domácího celku byla dosti zatažená, ale fungovala na výbornou. I přes snahu hostů o aktivní hru to byli nadále hráči Borussie, kdo si mohl dělat čárky za nadějné příležitosti ke skórování. Orli se dostali do přečíslení již v 50. minutě, avšak Marx svou šanci spálil.

Rovněž standardní situace nedělali Gladbachu žádné problémy a jen Aigner svou hlavou orazítkoval brankovou konstrukci z postavení mimo hru. Nejblíže gólu tak byl nakonec tragický hrdina utkání Occean, jenž v 76. minutě jen těsně přestřelil bránu ter Stegena. Mladý gólman pak ještě nechal definitivně zapomenout na své zaváhání z první půle, když si poradil s Meierovým přímým kopem. Více k vidění nebylo a Hříbata se tak tímto vítězstvím propracovala alespoň do středu ligové tabulky.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

netipujem..

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele