20. kolo
03.02.2013 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach 2:1

Fotbalisté Norimberku dokázali také v domácím prostředí překvapit favorizovaného soupeře z Gladbachu a opět udělali další krok k záchraně. V tuto chvíli mají na kontě čtyřiadvacet bodů a dostali se o skóre před Düsseldorf na třinácté místo. Hosté mají stále devětadvacet bodů a prozatím si udrželi sedmé místo v tabulce. Nicméně poprvé po osmi kolech okusili hořkost porážky.

Situaci si zkomplikovali už v prvním poločase, kde během půl hodiny inkasovali hned dvakrát a i přes zlepšený výkon v druhém dějství se jim nepovedlo nic víc než jen snížit. Utkání velmi ovlivnil moment již ze třetí minuty, kdy byl po rohovém kopu ve vápně stažen Frantz a následný pokutový kop proměnil s přehledem Simons. Přesně ve 30. minutě přišla světlá chvilka českého krajánka Tomáše Pekharta, který navýšil skóre a vsítil svou třetí ligovou trefu v tomto ročníku německé ligy.

Po rychlém brejku Kiyotakeho a jeho následné přihrávce do vápna se na pravé straně uvolnil český reprezentační útočník a přesnou střelou k tyči nedal Ter Stegenovi žádnou šanci - 2:0. Hosté se potom snažili tvořit hru, jenže se jim v ofenzívě tolik nedařilo. Ještě do konce prvního poločasu prošel středem hřiště Patrik Hermann a obelstil dva protihráče, ovšem sám před brankářem Schäferem neuspěl. Těsně před přestávkou pálil nebezpečně Marx z dvaceti metrů, nicméně i tentokráte se blýskl fantastickým zákrokem brankář Schäfer.

Hostům se ve druhém poločase podařilo přece jenom skórovat. Po trošku bezzubém úvodu se dokázal v 58. minutě trefit Herrmann, který se po individuální akci zbavil hned dvou obránců a z nelehké pozice zamířil za záda Schäfera. V 62. minutě byli hosté blízko samotnému vyrovnání, jenže těžkou situaci vyřešil Pinola.

O deset minut později se Norimberk ocitl ve stoprocentní tutovce, avšak koncovka byla tentokráte pro Poltera a Frantze velkým problémem, přitom oba byli opravdu blízko. Také Mak se dokázal prosadit do střelecké pozice po chybě Ter Stegena, nicméně vyzrát na něj následně nedokázal. Poslední možnost měl o pár chvil později znovu Mak, ale i v tomhle případě Ter Stegen včas zasáhl.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

Norimberk 2:2 Monchengladbach

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele