34. kolo
05.05.2012 15:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Huntelaar přidal Werderu dvě branky a má střeleckou korunu

Werder Brémy nedokázal vybřednout z posledních neúspěšných výsledků proti Schalke a odchází tímto potřetí v řadě a doma celkově počtvrté poražen. Přístavní celek tak po zásluze nedosáhl na evropské poháry, to die Knappen budou startovat v LM.

Hodně smíšené chvíle zažívali při pohledu na základní sestavu fanoušci Werderu: svůj první zápas v této sezóně si připsal uzdravený Tim Borowski, ovšem pro zkušeného středopolaře byl zároveň taktéž posledním. Aktivně se v zelenobílém dresu loučili ještě Wiese a Rosenberg, pasivně potom Marin, Sylvestre a Thy. Úplně poslední bundesligový duel absolvoval také na opačné straně Raúl.

Začátek, jakoby se nesl v tomto smutečním duchu, Brémy měli o něco více ze hry, dlouho se však nemohly protlačit k ohrožení soupeřovy svatyně. To se povedlo až v 17. minutě: Sokratis přesným míčem našel hlavu Pizarra, ten byl ale obtěžován Jonesem, a tak nemířil přesně. Odpověď měl na starost Draxler, dalekonosná střela ovšem branku nenašla. Po dvaceti minutách se hra rozhýbala, šance měli za domácí opět Pizaro, Rosenberg a Junuzović, ale nikdo z nich neuspěl. Dočkal se však z ničeho nic na druhé straně střelou z hranice vápna Draxler - 0:1.

Uvadající domácí snaha dostala tři minuty před odchodem do kabin vítanou vzpruhu! Escudero se v souboji mírně dotkl Hunta, protože se ovšem jednalo o zákrok v pokutovém území, tak sudí Denis Aytekin ukázal na pokutový kop. Míč si postavil na značku Pizarro a s přehledem ukončil šest duelů trvající sérii bez vstřelené branky (naposledy skóroval v derby proti H96) - 1:1.

Krátce po změně stran se mohla penalta pískat i na druhé straně, Sokratis se ve vápně dotkl balónu rukou, píšťalka hlavního sudího ovšem zůstala protentokrát němá! Pomalu usínající obecenstvo se podařilo až v 57. minutě probudit Rosenbergovi, jeho střelu však zneškodnil spolehlivým zákrokem Unnerstall. Také strážce branky na opačné straně hřiště se musel činit, projektil opět nesl Draxlerův podpis.

Königsblauen měli před utkáním jeden sekundární cíl v podobě obhájení střelecké koruny pro Klaase- Jana Huntelaara. Nizozemský střelec měl sice před posledním kolem na Mario Gómeze náskok jedné branky, to se však vzhledem k soupeři Mnichovanů mohlo brzy změnit (Bayern hrál na půdě Kölnu), a tak hodlal bývalý vícenásobný král střelců Eredivisie nějaký ten zásah přidat. To se mu krátce povedlo krátce po hodině hry, nejprve sice mířil jenom do tyče, ani poté ale nepřestal sledovat balón, a to mu nakonec přineslo tolik potřebné štěstí - 1:2.

Huntelaar se však s tímto ještě nesmířil a v pořadí svůj 29. zápis do střelecké listiny si zapsal jenom za pár minut, když dorazil míč do opuštěné branky z bezprostřední blízkosti, a zvýšil tím už na 1:3. Tímto si také zadělal na vysněnou střeleckou korunu (!!!). Osm minut před koncem řekl poslední slovo opět Claudio Pizarro, jenž tím možná také řekl poslední slovo v dresu Werderu - jeho budoucnost je ale na více stran stále otevřena.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele