27. kolo
24.03.2012 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Ani trenérská změna nepomohla. Lautern padl i ve Freiburgu

Jestli měl Kaiserslautern před tímto kolem, byť jen malou naději na udržení v nejvyšší soutěži, tak porážkou na MAGE SOLAR Stadionu se rozplynula už snad i ta poslední, teoretická možnost... SCF naopak jistými výkony utíká výš a výš.

Utkání nejhorší bundesligové obrany (Freiburg - 53 inkasovaných branek) a nejimpotentnější ofenzivy (Lautern - 16 vstřelených gólů) začalo podle očekávání z obou stran hodně opatrně. Postupem času však domácí získávali herní jistotu, což se co nevidět projevilo: Rodnei po osmi minutách vyrobil obrovskou hrubku, Freis už následně jen hlavou posunul do cesty Guédému, slovenský reprezentant tak mohl oslavit svůj debut v základní sestavě bádenského celku tím nejlepším možným způsobem - 1:0. Hned o pár minut později rozehrál Schuster rohový kop, centrovaný míč neodhadl Sippel a Makiadi měl snadnou práci - 2:0.

Po čtvrthodině tak bylo z hostujícího pohledu prakticky po zápase, nahrával tomu i odevzdaný, nečitelný a zejména bojácný výkon Rudých ďáblů. Svěřenci nového kouče Krassimira Balakova přidělali SCF vrásky až po dvaceti minutách - Fortounisův dalekonosný pokus byl ale pro strážce freiburské svatyně doslova vítaný. Hned nato mohl potrestat další Rodneiho zaváhání Schmid, tentokráte ale hlavičkoval nad branku. Posledních patnáct minut prvního dějství patřilo hostům, jedinou vážnější příležitost měl ale po Fortounisově nabídce Derstroff, proti němu ovšem vytáhl parádní zákrok Baumann.

Krátký oddych nic podstatného nezměnil, Lautern byl i nadále aktivnější, chtěl se za každou cenu protlačit k soupeřově brance - to mu ale činilo neskutečné problémy. Ofenzivní hráči hostujícího celku působili těžkopádně a jen velmi těžko mohli, sice přestavenou, ale i tak spolehlivou obranu Freiburgu překonat. Naproti tomu na opačné straně mohli postupně vedení pojistit Freis, po něm Schuster a největší tutovku měl Schmid, ovšem ani jeden z nich neuspěl.

Hosté z Falcka mohli dělat, co chtěli - stejně jim to nebylo nic platné. Zato střídající Stefan Reisinger mohl krátce po svém příchodu na trávník v 76. minutě přidat definitivní pečeť, jeho zakončení ovšem zastavil pohotovým reflexem Sippel. Čtyři minuty nato pak z ničeho nic střílel z hranice penalty Sahan, ale Baumann si čisté konto podržel!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tezkej zapas, podle me ma Freiburg hrozne slabej tym, ale vysledky podavaj, obzvlast posledni dobou, velice dobre, nadruhou stranu se jim dari spis kdyz nejsou favoriti tipuju 2:0, ale nevsadim na to

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele