12. kolo
05.11.2011 15:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

BVB se vrací na vítěznou vlnu, Vlky rozstřílelo 5:1

Borussia Dortmund dokázala po úspěchu v Lize mistrů zabodovat i v domácí soutěži, už tak rozklížený Wolfsburg potopila pěti brankami. Borussen potvrdili stoupající formu a alespoň na den se vracejí na druhou příčku, na vedoucí Bayern, který má k dobru zítřejší utkání s Augsburgem ztrácejí dva body.

Vlci se na Westfalenstadionu nezalekli a v úvodu měli mírně navrch. Výsledkem toho však byla pouze možnost Dejagaha, ten ale nedokázal zamířit přesně. O poznání více jedu v sobě skýtala premiérová útočná akce Borussie. Großkreutz prošel s míčem do vápna, následně vrátil na Kagawu, ten ovšem nedokázal z ideální střelecké pozice zamířit mezi tři tyče. Na druhé straně se hlavičkovým pokusem připomněl Chris, míč však skončil u připraveného Weidenfellera.

Studenou sprchu potom museli hosté zkousnout ve dvanácté minutě. Po autovém vhazování Piszczeka se k míči dostal Götze, narazil si s Kagawou a přes stínujícího Kyrgiakose zamířil přízemní střelou k levé tyči - 1:0. Poté se tempo hry zklidnilo, další zajímavé situace byly k vidění až po dvaceti minutách hry. Z dálky napřáhl Schmelzer, parádní ránu musel u pravé tyče na poslední chvíli krotit Benaglio.

V té době se již hrálo jen na jednu branku. O chvíli později vyhrál Lewandowski hlavičku pro Großkreutze, ten utekl obraně, poté však zamířil těsně vedle. Ten samý hráč se potom ukázal i v trochu jiném světle. To ho na polovině obral o balón Träsch, Mandžukić si následně poradil s Hummelsem, celou akci ovšem nedokázal přesně zakončit. To naopak dvojice Lewandowski - Kagawa vyřešila těsně před odchodem do kabin protiútok ukázkově, druhý jmenovaný zvýšil na 2:0.

Po obrátce se pokračovalo podle stejného scénáře. Standardku z velké dálky rozehrál znovu Schmelzer, přízemní střelou ovšem pálil těsně vedle. Vlci poté zahrávali během krátké chvíle tři rohové kopy, ani jeden z nich ale nic nebezpečného nepřinesl. Na druhé straně chtěl Kagawa oplatit Großkreutzovi nabídku z prvního dějství, jeho ránu však zastavil dobře pozičně postavený Chris.

Netrvalo ale dlouho a z ničeho nic udeřilo na opačné straně. Dejagah přenesl na Träsche, ten ještě posunul do středu lépe postavenému Hlebovi, jenž využil rozhozené obrany a střelou k tyči snížil na 2:1. Hostující radost však neměla dlouhého trvání. Již za další minutu rozehrál roh Götze, na přední tyči prodloužil balón Piszczek až k Benderovi, jenž balón hlavou dotlačil za Benaglia - 3:1. Obrana VfL v čele s Kyrgiakosem jen přihlížela.

To platilo i v 64. minutě. Hosté ztratili míč, rychlý protiútok založil Schmelzer přesným pasem na Kagawu, ten ještě akci vyšperkoval vysunutím Lewandowskiho, který rázem postupoval sám na Benaglia a parádním obloučkem přidal čtvrtou branku - 4:1. Definitivní rozklad Wolfsburgu nastal dvanáct minut před koncem. Bender vysunul Götzeho, a ten svou druhou brankou v utkání uzavřel na konečných 5:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 Matonoha hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 2xlewandowski,gotze-----kahlenberg

Reagovat
smazaný uživatel

nemate někdo odkaz na tento zapas dikec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele