22. kolo
18.02.2012 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - Borussia Mönchengladbach 1:2

Hráči Borussie Mönchengladbachu se i nadále drží čela tabulky. V dnešním duelu proti Kaiserslauteru to sice neměli snadné, i přesto ale vyválčili cennou výhru 2:1.

Hosté začali hodně nadějně a už po třech minutách mohli jít do vedení. Na hranici šestnáctky se dostal ke střele neobsazený Juan Arango, jenže svou šanci využít nedokázal, jelikož nemířil přesně. O poznání úspěšněji si vedl zanedlouho Patrick Herrmann, který využil perfektní De Camargovy přihrávky mezi obránci, a následně překonal také gólmana Trappa - 0:1.

Okamžitě vyrovnat mohl De Wit, ale z přímého kopu orazítkoval pouze břevno hostující brány. Nevyužití této šance začalo Kaiserslautern pořádně mrzet až ve 14. minutě. To si domácí obrana vybrala další slabší okamžik, když dala mnoho prostoru Juanu Arangovi, jenž technickou střelou k levé tyčce Trappovy brány navýšil vedení Mönchengladbachu - 0:2.

Po nadějném úvodu nabídly oba týmy především boj o každý centimetr hřiště. Další zajímavá šance tak přišla až téměř po půlhodině hry, kdy byl ter Stegen přinucen likvidovat štiplavou dělovku Borysiuka. Poslední slovo pak patřilo znovu hostům, konkrétně Arangovi, který pálil jen těsně vedle.

Po změně stran se pokračovalo v zaběhnutých kolejí. Kaiserslautern sice hrál o něco aktivněji, i přesto ale mohl zůstat gólman ter Stegen v naprostém klidu, jelikož obranná řada Gladbachu si vedla velmi jistě. Mnoho šancí k vidění nebylo, za zmínku stojí snad jen hlavičky De Camarga a Brouwerse, které však měly ke gólu pořádně daleko.

V 63. minutě se nakonec domácí fotbalisté dočkali vytouženého snížení. Leon Jessen napřáhl svou levačkou zpoza šestnáctky a míč poslal nechytatelně pod břevno - 1:2. Vstřelený gól Kaiserslautern pořádně nakopl a rázem jej bylo plné hřiště. Blízko vyrovnání se ocitli Borysiuk a Kouemaha, v obou případech je ovšem vychytal ter Stegen. Mönchengladbach byl směrem dopředu více méně bezmocný, spíše se naopak soustředil na bránění svého vedení. Tento úkol se mu nakonec povedlo splnit, a tak si domů odvezl důležité vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dál chlapci skvělý vysledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele