33. kolo
07.05.2011 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Dortmund 2:0

Werder s přehledem přehrál BVB a připisuje si tak na své konto zasloužené tři body, díky kterým si zároveň definitivně zajištuje bundesligovou příslušnost i pro příští sezónu.

Utkání začalo v poklidném tempu, v první zajímavé příležitosti se ve třetí minutě ocitl Lewandowski, ale místo střely se pouštěl do zbytečných kliček a o míč přišel. O tři minuty později z ničeho nic udeřilo, Silvestre rozehrával rohový kop z levé strany, Weidenfeller vyrazil míč pouze nad sebe, Piszczek následně odhlavičkoval pouze zpátky k Silvestremu, který přízemní střelou propálil všechno, co mu stálo v cestě - 1:0.

Za další čtyři minuty po dalším Silvestreho rohu a zmatku ve vápně pálil jen těsně vedle Fritz. Ve třinácté minutě přišla další povedená akce domácích, Marin si zpracoval Fritzovu přihrávku, otočil se, zbavil se Subotiče a z mírného úhlu napálil přízemní ranou levou tyč hostující svatyně. Ve zbývajícím průběhu prvního dějství se hrálo především ve středu hřiště, hra byla ovlivněna mnoha nepřestnostmi, a tak jsme, až na Marinovu neškodnou střelu žádné další šance neviděli.

I po změně stran začali výrazně lépe domácí, ale paradoxně mohlo v 58. minutě udeřit na druhé straně. Po Piszczekově centru a chybě Mertesackera s Fritzem se do nečekané šance dostal Barrios, ale Wiese svůj tým podržel. Po hodině hry se do velké příležitosti dostal Marin, ale za překonaným Weidenfellerem zachránil na brankové čáře Hummels. V 64. minutě našel Bargfrede parádním obloučkem Pizarra, ten si dobře zpracoval, pohrál si s obranou a parádní ranou do pravého dolního rohu zvyšoval na 2:0.

O dvě minuty později našel Pizarro skvělým pasem za obranou rozběhnutého Marina, ale ten situaci zbytečně uspěchal a mířil vedle. Postupem času se začala hra pozvolně uklidňovat a vyrovnávat. V 81. minutě napřáhl v nadějné pozici Piszczek, ale pálil těsně vedle. V nastaveném čase mohl za hosty ještě snížit Kuba, ale Wiese předvedl další jistý zákrok a po dlouhé době si tak připsal čisté konto.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 doUFAM ZE SE NA TO DORTMUND VYKASLE A WERDER ZISKA DULEZITE 3BODY

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele