25. kolo
06.03.2011 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Werder Brémy 1:3

Werder zaslouženě zvítězil ve Freiburgu a připisuje si tak velice cenné tři body v souboji o záchranu. Freiburg naopak prohrál druhé utkání v řadě, ale i nadále se drží v první polovině tabulky.

Utkání začalo hodně opatrně, oba týmy jakoby čekali na soupeřovy chyby a soustředily se především na obranu. Z ničeho nic ale mohlo udeřit v sedmé minutě, Borowski přihrál do středu na Pizarra, který hned z první prodloužil na rozběhnutého Trinkse, jenž se tak rázem ocitl sám před Baumannem, ale z velké blízkosti nedokázal zamířit mezi tři tyče.

O dvě minuty později rozehrával standardní situaci Frings, ale svou střelu dokázal namířit pouze do zdi. Ve 12. minutě už se hostující hráči radovali. Frings rozehrával z pravé strany rohový kop, k hlavičce se protlačil Pizarro a míč směřující do branky musel odvracet u levé tyče dobře postavený Cissé, odražený balón však vrátil na malé vápno Prödl a Wagner zakončil přesně k levé tyči - 0:1. Pro mladého útočníka Werderu to byla premiérová bundesligová trefa v kariéře.

Ve 20. minutě si vypracovali první vážnější příležitost také domácí. Silvestre fauloval na levé straně Abdessadkiho, následnou standardní situaci rozehrál Bastians na zadní tyč, kde hlavičkoval zcela osamocený Toprak, jehož koníček mířil jen těsně nad Wieseho branku. Za dalších šest minut rozehrával další standardku Bastians a nepřesně zakončoval Putsila. Do konce prvního poločasu už jsme viděli pouze jednu zajímavou příležitost na straně Werderu, to střílel z hranice pokutového území těsně vedle levé tyče Borowski.

Vstup do druhé půle se Brémám vůbec nepovedl, Borowski srazil v pokutovém území k zemi Jendrišeka a sudí Kurt Kircher nařídil po poradě s asistentem pokutový kop. Odpovědnost na sebe vzal Cissé a přízemní střelou k pravé tyči překonal Wieseho - 1:1. Freiburg byl i nadále při chuti, Barth dokonce vstřelil druhý gól, ale ten nebyl uznán pro ofsajd. V 56. minutě zakončil rychlý protiútok sraženou střelou Jendrišek.

O chvíli později provedl hostující trenér Thomas Schaaf hned dvě změny, místo Wagnera s Trinksem poslal na trávník Arnautoviće a Marina. Marin mohl chvíli po svém příchodu hned rozhodnout, ale špatný odkop Baumanna využít nedokázal. V 73. minutě se nádhernou střelou, která mířila jen těsně vedle levého horního rohu Wieseho branky prezentoval Putsila.

O dvě minuty později vystihl špatnou rozehrávku Topraka Marin, prošel s míčem až na hranici pokutového území, kde přistrčil do strany Pizarrovi, který přesně umístěnou přízemní střelou k pravé tyči poslal svůj tým znovu do vedení - 1:2. V 81. minutě vyslal Marin do úniku Arnautoviće, ten přetlačil Butschera a snažil se prostřelit Baumanna, jenž byl ovšem u tyče včas a míč vyrazil. V nastaveném čase dal výsledku konečnou podobu Marin, který vystihl rozehrávku Makiadiho a v souboji s Baumannem si bravurně poradil - 1:3.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 nebo 2:3

Reagovat
Tomtaf

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele