28. kolo
02.04.2011 15:30 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hannover 96 4:1

Dortmund otočil nepříznivě se vyvíjející duel s Hannoverem a udělal tak další krůček k vytouženému prvenství. Před svěřence Mirka Slomky se naopak dostal Bayern, který zvládl domácí souboj s Gladbachem.

Úvod utkání se nesl ve znamení vzájemného otukávání, postupem času ale začali být aktivnější přecejen domácí. První příležitost na ohrožení branky H96 přišla v šesté minutě, Götze se prohnal středem hřiště, místo přihrávky se rozhodl těsně za pokutovým územím vystřelit, ale Fromlowitz si s jeho ranou v klidu poradil. O chvíli později rozehrával standardní situaci ze zajímavé pozice Sahin, trefil ale jen místo kde stál připravený Fromlowitz.

Ve čtrnácté minutě přitukl Barrios patičkou Großkreutzovi, ten si následně poradil v souboji s Cherundolem a potom vracel zpátky Barriosovi, který se sice pěkně uvolnil, ale povedenou střelou trefil jen dobře postaveného Hagguie. O tři minuty později přišla první nebezpečná akce Hannoveru, Stindl vyslal dlouhou přihrávku na rozběhnutého Konana, Weidenfeller zcela zbytečně vyběhl, ale hostující kanonýr potom nedokázal v tísni zakončit do opuštěné branky.

Hned z protiútoku předvedlo BVB svou typickou rychlou akci, Hummels přesně našel na pravé straně rozběhnutého Götzeho, ten hned z první přihrával před branku na nabíhajícího Barriose, který ovšem nedokázal balón umístit mezi tři tyče. Vzápětí vyslal povedenou ránu jen těsně vedle Lewandowski. V 27. minutě zakončoval Konan z rychlého protiútoku slabě a nechal tak vyniknout Weidenfellera. Po půlhodině hry rozehrával rohový kop z levé strany Sahin, na centr si naběhl z druhé vlny Subotić a hlavičkoval jen těsně nad branku. Těsně před koncem první půle ještě střílel nepřesně Sahin.

Po změně stran udělal hostující trenér Mirko Slomka jednu změnu, místo nevýrazného Rausche poslal na trávník Jana Schlaudraffa. V 53. minutě napřáhl z uctivé vzdálenosti Barrios, ale branku trefit nedokázal. O čtyři minuty později ale z ničeho nic udeřilo na druhé straně, Pinto rozehrál se Schlaudraffem rohový kop a následně poslal pěkný centr do pokutového území, kde ho na zadní tyči usměrnil do brány Abdellaoue - 0:1.

Neuběhly však ani dvě minuty a už bylo vyrovnáno, po kombinaci Schmelzera s Großkreutzem se dostal k míči Götze, vyškolil celou hostující obranu a potom s pomocí Hagguie prostřelil Fromlowitze - 1:1. V 64. minutě se dostalo BVB do vedení, Schmelzer vyvezl míč, předal Benderovi, ten přenesl na opačnou stranu na rozběhnutého Piszczeka, jehož centr usměrnil do branky na přední tyči nabíhající Barrios - 2:1. V 73. minutě prostrčil Götze na rozběhnutého Barriose, ten využil chyby Hagguie a upravil na 3:1.

Sedm minut před koncem předvedli domácí další pěknou akci, Piszczek přihrál do středu Barriosovi, ten posunul z první patičkou na rozběhnutého Großkreutze, který z úhlu zvyšoval už na 4:1. Dortmund tak udělal další krůček k vytouženému mistrovskému titulu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
paomara

BVB by měl zase vyhrát! 2:1!

Reagovat
Tomtaf

7:1

Reagovat
smazaný uživatel

BUDE TO TEŽKY,ALE ZVLADNOU TO.3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Ondraa24

Lucas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele