32. kolo
30.04.2011 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Dortmund porazil Norimberk a slaví titul

Dortmund zaslouženě přehrál Norimberk a protože druhý Leverkusen prohrál porýnské derby v Kölnu, tak si dvě kola před koncem zajistil jistotu mistrovského titulu. Ve Vestfálsku tak mohou oslavy propuknout naplno.

Norimberk vstoupil do utkání hodně aktivně a snažil se co nejdříve dostat k ohrožení domácí branky. Největší příležitost si vypracoval po standardní situaci Ekiciho, kterou odvracel pozorný Schmelzer. Ve dvanácté minutě předvedlo BVB ukázkový rychlý protiútok, na jehož konci napřáhl těsně před pokutovým územím Großkreutz, ale mířil pouze do míst, kde stál připravený Schäfer.

O dvě minuty později zahrozilo rovněž na druhé straně, po rohovém kopu Ekiciho z pravé strany se k hlavičce nejprve tlačil na zadní tyči Simons, domácí obrana míč odvrátila pouze k Wolfovi, jenž z ideální pozice vysoko přestřelil. Ve 21. minutě rozehrával další standardní situaci Ekici a volný Wolf na malém vápně na balón jen těsně nedoskočil. Za dalších pět minut vysunul Lewandowski Barriose, ale ten v rozhodujícím okamžiku zavadil o vybíhajícího Schäfera, a tak výsledkem byla nakonec žlutá karta pro domácího kanonýra.

Po půlhodině hry chyboval Wollscheid, který odvrátil míč přesně ke Götzemu, ten z úhlu vypálil, Schäfer balón vyrazil pouze k Barriosovi, který už si věděl rady - 1:0. O chvíli později centroval do pokutového území Piszczek a na zadní tyči hlavičkoval Barrios, ale tentokrát mířil nepřesně. Dvě minuty před koncem první půle poslal Hummels dlouhý pas na Lewandowskiho, Pinola míč podskočil a polský internacionál přehodil vyběhnuvšího Schäfera - 2:0.

Po změně stran už se v hostujícím dresu neobjevil Mak, místo kterého přišel Gündogan. V 56. minutě se Eigler prohnal z levé strany s míčem až do pokutového území, kde vypálil, ale jeho ránu zablokoval na poslední chvíli dobře postavený Piszczek. O tři minuty později napřáhl nejprve Schieber, ale jeho střelu domácí obrana zablokovala, vzápětí se to samé přihodilo na druhé straně Barriosovi.

BVB hrálo i nadále útočně, po rohovém kopu Götzeho hlavičkoval v dobré pozici Subotić, ale mezi tři tyče zamířit nedokázal. V 65. minutě našel Barrios Götzeho, ten se s míčem na noze dostal až do pokutového území, kde mu ho na poslední chvíli, když už se chystal střílet ukopl Pinola. O chvíli později pod vědomím vedoucí branky v Kölnu vybuchl celý Westfalenstadion nadšením, domácí fanoušci tak mohli začít slavit.

V 76. minutě našel Wolf rozběhnutého Eiglera, ten ale pálil hodně nepřesně. Za čtyři minuty nacentroval z levé strany do pokutového území Götze a Barrios hlavičkoval jen těsně nad branku. V poslední minutě došlo k symbolickému střídání, místo Großkreutze se na trávník podívala legenda BVB Dedé a oslavy tak mohly propuknout naplno.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dortmund si doma zase spravi chut 3:1

Reagovat
Aldeano

Borussia Dortmund má moje blahopřání

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele