16. kolo
12.12.2010 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 0:1

Mainz pomalu začíná na domácím stadionu ztrácet dech, jeho dnešní prohra se Schalke byla na Bruchwegu již čtvrtá z posledních pěti utkání. Novou sílu naopak nabral gelsenkirchenský tým, otázkou ale je, zda na to není příliš pozdě. Do konce podzimu zbývá už jen jedno kolo.

Začátek utkání byl okořeněn jednou spornou situací. V sedmé minutě do pokutového území soupeře pronikal Farfán, zatímco jej zastavil skluz Fuchse. Sudí Brych neváhal a i přes divadelní výkon peruánského útočníka nařídil penaltu. K té se postavil Huntelaar a úspěšný nebyl. Střela nizozemského útočníka se totiž odrazila od pravé tyče do zad brankáře Wetkla, odkud putovala za koncovou čáru.

Akcí pak bylo spíše pomálu. Až do třicáté minuty, kdy mohli hosté přestat litovat zahozené penalty. Schmitz po Hellerově poziční chybě v šestnáctce předložil míč Juradovi, jehož střela trefila pouze záda Raúla, odkud se odrazila k dobíhajícímu Farfánovi, jenž tak ukončil čekání na gól.

Od té doby byl Mainz ještě méně nebezpečný ve hře směrem dopředu. Do konce poločasu tak srovnat nedokázal a musel se spolehnout na druhou půli.

Jenomže ani v té se mu nedařilo a jeho kouč Thomas Tuchel se tak odhodlal k neortodoxnímu trenérskému kroku. Na trávník po hodině hry poslal zároveň hned tři fotbalisty - Szalaie, Caligiuriho a kmenového hráče Schalke Holtbyho.

Bruchweg se pak ale dočkal už jen dvou šancí, zato ale jakých. V 73. minutě měl Schürrle k dispozici pokutový kop, míč ale poslal pouze do Neuerovy náruče. Následně pak Szalaiovu ránu vyklonil na břevno Metzelder a Mainz tak čeká na bundesligový gól proti Schalke už 525 minut.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele