18. kolo
15.01.2011 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach 0:1

Mönchengladbach vykročil za záchranou tím správným směrem, a i když se ve druhé půli převážně bránil velkému tlaku domácích, tak dokázal díky trefě Neustädtera urvat veledůležité tři body. Pochvalu si zaslouží také hostující brankář Heimeroth, který předvedl bezchybný výkon a navíc ještě dokázal chytit penaltu.

Trenér hostů Michael Frontzeck nechal překvapivě sedět na lavičce náhradníků Bradleyho a dal šanci mladému Neustädterovi. Jak se nakonec ukázalo, tak to pro hostující tým byla trefa do černého. Hosté nastoupili v tradičním ofenzivním rozestavení, ovšem ze začátku se hrál z obou stran velice opatrný a organizovaný fotbal. Postupem času se tempo hry přecejen zvyšovalo a hráči Gladbachu si vytvářeli převahu.

Hosté udeřili hned ze své první vážnější šance v 8. minutě, Marx poslal z hloubi pole přesný míč na Hankeho, jenž si bezchybně zpracoval a přihrál Neustädterovi, pro kterého už nebyl problém zavěsit. Jednalo se o jeho první branku v letošní sezóně. Vstřelený gól dodal hostujícím hráčům sebevědomí, z čehož pramenila další šance. V 11. minutě rozehrál Reus rychlý brejk, přihrál do běhu Hankemu, jenž se nerozmýšlel a z první vrátil zpátky Reusovi, který protáhl brankáře Schäfera.

Hosté, jakoby se v té chvíli uspokojili dosavadním průběhem a zcela přenechali iniciativu domácím. Jenže ti se zmohli jen na několik střel z dálky, se kterými si však bez problémů poradil Heimeroth. Domácím se v první půli nedařily ani standardní situace, a tak do kabin odcházeli spokojenější hráči Gladbachu.

Domácí trenér Dieter Hecking zjevně nebyl s hrou svých svěřenců spokojen, a tak už o přestávce nahradil nevýrazného Cohena Eichler. Druhá půle začala mírným tlakem Norimberka, z čehož pramenila hlavička Wolfa, která ovšem zamířila vysoko nad branku. V 55. minutě se osmělili i hosté, Neustädter střílel těsně vedle levé tyče Schäferovy branky. To bylo na dlouhou dobu z jejich strany vše.

Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, ovšem bez nějaké výraznější šance. To se změnilo až v 73. minutě, kdy Schieberovu střelu mířící pod břevno skvěle vytěsnil Heimeroth. V 77. minutě se domácím podařilo vyrovnat, rozhodčí však branku pro údajný faul na Heimerotha neuznal. Norimberk se neustále snažil vstřelit vyrovnávací branku a v 85. minutě k tomu dostal skvělou příležitost. Levels stáhl ve vápně pronikajícího Hegelera a rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Pinola, ale vyrovnat se mu nepodařilo, Heimeroth vystihl směr jeho střely a znovu tak pro Gladbach udržel naději na tři body.

V závěru zápasu se už nic zajímavého nestalo, a tak si hosté z Borussia Parku připsali veledůležité vítězství v cestě za záchranou. Domácí zůstávají i nadále ve středu tabulky.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele