20. kolo
29.01.2011 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - 1. FSV Mainz 05 0:1

I druhé porýnsko-falcké derby v této sezóně ovládl Mainz, loňský nováček toho letošního porazil díky brance Holtbyho, která byla vůbec prvním gólovým úspěchem týmu na jaře, a posunul se díky tomu na čtvrté místo, zatímco Kaiserslautern zůstává třináctý s pouze tříbodovým náskokem na sestupové pozice.

Oba rivalové se ze začátku hlavně rozkoukávali a oťukávali se, první podstatný okamžik ovšem přišel už v sedmé minutě. Schürrle prostrčil na Szalaie, který stál v ofsajdu, ale pokračoval dále ve hře stejně jako Sippel. Po střetu s domácím brankářem si maďarský útočník zle poranil koleno a musel být střídán.

Průběh hry byl poté velice nervózní a fanouškům nenabídl nic moc pohledného, to však ve 23. minutě hostům vůbec nemuselo vadit. Ivanschitz se uvolnil na levé straně šestnáctky a v jejím středu našel Holtbyho, který si pravačkou míč zpracoval a levačkou jej pohotově poslal ke vzdálenější tyči - 0:1. Kaiserslautern toho oproti soupeři předvedl směrem dopředu ještě méně a za první půli měl také jen jednu šanci, když Petsos pálil zpoza vápna a hostující brankář Müller efektně i efektivně zasáhl.

Krátce po obrátce mohlo být hotovo, hned ve 46. minutě vyslal Caligiuri na zteč Schürrleho a ten měl na zakončení spoustu času, nakonec však s příležitostí naložil tak, že balon poslal do Sippelova náručí. Minutu nato se na domácí branku řítili Risse a Holtby, prve jmenovaný ale situaci "zazdil", když se nechal lehko odzbrojit kapitánem FCK Amedickem.

Betzenberští ďáblové byli ve hře lepší než v první půli, s ofenzivou si ale dnes rozhodně nepotykali. Až dvacet minut před koncem trochu domácí hru oživil střídající Morávek, ale ani český záložník val Mainzu neprorazil. Blízko tomu byl elitní střelec domácích Lakić, ten se deset minut před koncem opřel levačkou do míče, trefil ale pouze tyčku Müllerovy svatyně a 1. FSV již jednogólový náskok udrželo až do konce.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele