18. kolo
16.01.2010 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - VfL Bochum 1:2

V duelu dvou týmů méně či více namočených do boje o záchranu se trochu překvapivě radovali hosté z Bochumi. Domácí Gladbach byl sice mnohem aktivnější, jenže od hostí dostal v první půli lekci z produktivity a snížení přišlo příliš pozdě.

Utkání začalo v poklidném tempu a aktivitu pomalu přebíral do rukou Gladbach, ovšem Bochum byla v defenzivě neomylná a navíc se jí povedl hned ve 12. minutě brejk. Epallé vysunul Dabrowského, který geniální přihrávkou uvolnil Šestáka a ten zakončil nekompromisně pod břevno - 0:1. Posléze se vrátilo utkání tam, kde bylo před úvodní trefou.

Hosté drželi ofenzivu Hříbat v šachu, pokusy Aranga, Bradleyho či Danteho neměly příliš velkou šanci na úspěch. To Herrlichova jedenáctka, když už vyrazila dopředu, byla úspěšná. Ve 36. minutě prodloužil Marićův roh hlavou Mavraj a na zadní tyči úřadující Dědić trefil míč do protipohybu gólmana Baillyho - 0:2. Do přestávky se musel zaskvět i na druhé straně Heerwagen, který zneškodnil přímý kop Aranga a za svá záda nepustil ani Danteho hlavičku.

Po změně stran Borussia pokračovala v tlaku. Jako první si vzal slovo Bobadilla, který vystrašil hosty svým přímým kopem, v dalších minutách nezužitkovali své střelecké pozice Arango a Bradley. Snížení měl po sedmdesáti minutách na hlavě znovu Bradley, proti kterému ale bravurně zasáhl Heerwagen.

Jedenáct minut před koncem poslal domácí kouč Frontzek na hřiště Herrmanna a ten se hned minutu po svém příchodu podepsal pod snížení. 18letý mladík našel centrem z levé strany rovněž střídajícího Bäckera, který zblízka poslal míč do sítě - 1:2. Ve zbytku utkání vsadili domácí pochopitelně vše na jednu kartu, odvrátit porážku ovšem již nesvedli.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele