2. kolo
16.08.2009 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 2:1

Víceméně vyrovnané utkání mezi Mönchengladbachem a Herthou BSC pro sebe rozhodl domácí tým, který vyhrál 2:1. Utkání nabídlo plno šancí a branek mohlo být ještě více, Borussia si po remíze z prvního kola připsala první výhru v sezóně.

Do zápasu ale vstoupili lépe Berlíňané, jenž poprvé ohrozili domácí branku po deseti minutách. To vypálil Raffael, Heimeroth ovšem projektil z jeho kopačky s obtížemi zneškodnil. Hned o dvě minuty později to zkusil pro změnu Kačar, ale ten mířil mimo. Hertě scházela přesnost jak v rozehrávce tak i v zakončení, což jen dokumentoval svou šancí Nicu.

Borussia si vzala slovo zhruba po čtvrt hodině a mnohem důsledněji vedené útoky měly brzy za následek vedoucí branku. V 23. minutě nedokázala hostující obrana odklidit míč do bezpečí, čehož využil Levels, jenž nacentroval a jeho parťák z obrany Brouwers hlavičkou zády k brance rozvlnil síť za Drobným - 1:0.

Brzy vyrovnat mohl Nicu, stejně jako při své první šanci ale branku minul. Na druhé straně pak vypálil Arango a Drobnému muselo pomáhat břevno. Domácí i přesto šli do kabin z jednobrankovým vedením.

O něj je mohl brzy po změně stran připravit Cícero s Wichniarkem, jejich akce ovšem brankou neskončila a za pár minut udeřilo na druhé straně. Nejprve ještě Bobadilla trefil břevno, v 52. minutě pak zakombinoval právě Bobadilla s Neuvillem a střílejícímu Matmourovi stačilo jen nastavit kopačku - 2:0.

Brzy však byl rozdíl mezi týmy znovu jednogólový, to když hned v 53. minutě vystoupal po rohovém kopu nejvýše Kačar a hlavičou snížil - 2:1. Za dalších pět minut mohlo být vyrovnáno, když se Kačar tentokrát zhostil role nahrávače a jeho pobídku jen o chloupek minul Wichniarek. Poté domácí Arango otestoval z dálky Drobného, na druhé straně zastavil Domovčijského ofsajd.

Gladbach měl poté ještě několik náznaků šancí ke gólové pojistce, jenže nedal a poté musel trnout. V 79. minutě parádně vypálil Raffael, proti jeho pokusu ale "zasáhla" tyčka. V minutě s pořadovým číslem 87 pak Raffael našel Kačara, ten ovšem vyrovnání odmítl. Drobného ještě musela potřetí v zápase zachránit branková konstrukce, když pálil Arango, na třech bodech pro domácí to už ale nic nezměnilo.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
Arne

Kämpfen und siegen, Hertha BSC!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele