12. kolo
06.11.2009 20:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Leverkusen přejel Frankfurt a nadále vévodí Německu

Raketový vstup do utkání a pak německá fotbalová nuda - to viděli diváci, kteří v pátek večer zavítali do BayAreny. Leverkusen se díky přesvědčivé výhře udržel na čele tabulky, na čemž toto kolo již nic nezmění.

Heynckesova družina měla rychlý vstup do utkání. Kiessling posunul Derdiyoka na lajnu, míč se vrátil k Barnettovi, jehož hlavičku již ve druhé minutě do branky klepl Stefan Kiessling. Kde byli obránci Eintrachtu, to bude pro extrenéra Leverkusenu Michaela Skibbeho asi ještě dlouho záhadou.

Frankfurt musel být v Leverkusenu snad jen na krátkodobé návštěva. Druhý rohový kop od Barnetty v zápase se snesl na hlavu Stefana Reinartze, pro nějž to byl první gól v dresu Werkself. Zajímavostí na všem bylo, že bývalý hráč Leverkusenu Pirmin Schwegler vypadal vedle Reinartze jako strašák do zelí.

Zřejmě nikdo nečekal takový začátek. Běžela jedenáctá minuta, míč se na hranici velkého vápna dostal k Tonimu Kroosovi a mladý záložník pohotovou ránou zvýšil na 3:0. Jediným mužem, kterému asi nebylo co závidět, byl Ralf Fährmann v brance hostí.

Mnohé asi nepřekvapí, že Leverkusen byl i nadále týmem, který dirigoval přísnou taktovkou zápas. Hra se sice na chvíli uklidnila, ale po dvaceti minutách mohlo být pro hosty opět zle. Barnetta z rohu tentokrát našel Hyypiäho, jehož hlavičku na brankové čáře vykopl Spycher.

Hostující trenér Michael Skibbe musel nějak zareagovat a proto po dvaceti dvou minutách poslal na hřiště Korkmaze za Caia. Toto střídání však žádné větší pozitivum nepřineslo, naopak Leverkusen měl v závěru ještě pár menších příležitostí, ty ale naštěstí pro srdce rozbouřených fanoušků od soutoku Mohanu s Rýnem, kteří utkání chvilkově pozdravili hromadným dýmem, domácím tým nevyužil.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji opět hráči z Porýní. Hlavně nejlepší střelec dosavadního průběhu bundesligy Stefan Kiessling hýřil sebevědomím, elegancí, aktivitou a hlavně přehledem. Jedna z jeho nezištných přihrávek našla na začátku 50. minuty Derdiyoka, tomu se ale pod nohy vrhl Spycher a bylo po nadějích na čtvrtý gól.

Derdiyok byl blízko zvýšení i o pět minut později, míč mu však před nohou skočil a basilejská posila na svůj první gól v zápase nedosáhla. Téměř po hodině hry si pořádně zavařil domácí brankář Fabian Giefer, když se mu odkop povedl pouze do širokodaleko jediného stojícího Liberopoulose. Útočník Frankfurtu ale míč nezpracoval, naopak mu uskočil a Giefer mohl své zaváhání napravit.

Utkání bylo podobně jako v druhé polovině prvního poločasu ospalé až do 78. minuty, kdy se Fährmann vytáhl proti Derdiyokovi, neboť byl u míče o pár kroků dříve. Gólový účet ale třetí brankou nekončil. Krásná diagonální přihrávka na Bendera vyšachovala obranu Frankfurtu, mladičký záložník obešel brankáře a přes padajícího brankáře korunoval své střídání.

Leverkusen se tak udržel na čele bundesligovém tabulky, Frankfurt předvedl svůj nejhorší podzimní výkon.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele