3. kolo
31.08.2008 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hannover 96 2:0

Hannover i ve třetím kole potvrdil, že se mu rozjezd do sezóny příliš nepovedl. Opět nedal branku a prohrál zaslouženě 0:2 ve Stuttgartu, který naopak se dvěma výhrami okupuje přední pozice tabulky.

Hosté se ale rovzpomněli na loňskou sezónu, kdy ve Švábsku triumfovali, a začali lépe. První pokus zaznamenal Rosenthal, Lehmann si však poradil. Krátce poté měl šancí Forssell, po přihrávce Schlaudraffa ale střílel vedle. Domácí vypadali zaskočeně, jejich první nebezpenčá akce ale znamenala gól. Rohový kop Parda nešťastně prodloužil Rosenthal až ke Gomezovi, jenž se v pokutovém území cítí jako ryba ve vodě a nyní to jen potvrdil – 1:0.

VfB se poté dostalo více do hry, za zmínku stojí tečovaná střela Hitzlspergera, která šla těsně nad. Druhá branka přišla ve 40. minutě, kdy Laniga fauloval v hostující šestnáctce Schulz a rozhodčí Wagner ukázal na penaltový puntík. Následně poslal Pardo Enkeho na opačnou stranu a bezpečně skóroval – 2:0.

Začátek druhé půle patřil domácím, pojistit vedení mohl Gomez, který se po kombinaci s Hitzlspergerem ocitl zcela sám před Enkem, reprezentační kolega ale skvělým reflexem zmařil domácímu útočníkovi gólové choutky. Stejná dvojice si souboj zopakovala po hodině hry, po Gomezově střele opět úřadoval Enke.

Na druhé straně zahrozil volejem Cherundolo, jeho pokus však nebyl přesný. Poté přišel opět souboj Gomezem s Enkem, z něhož opět vyšel vítězně brankář Hannoveru. S blížícím se závěrem převzali aktivitu hosté, vypracovali si ale jen jedinou šanci, při které Hanke trefil jen břevno. Jens Lehmann tak své první čisté konto od návratu do Bundesligy uhájil, stejně tak Stuttgart zasloužené tři body.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele