23. kolo
07.03.2009 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2:1

Stuttgart doma nezaváhal, porazil Borussii Dortmund 2:1 a potrvdil tak stoupající formu z posledních kol. Borussia naopak za celý zápas téměř nic nepředvedla a příčky zajišťující účast v pohárové Evropě se jí tak rychle vzdalují.

Domácí od začátku utkání dávali hostům najevo, kdo bude pánem na hřišti. Šanci Maricy Weidenfeller ještě vychytal, ale na přímý kop Brazilce Elsóna v 10. minutě byl již krátký. Ten jej tak umně zatočil, že v pokutovém území jej nikdo netečoval a k překvapení všech propadl až do brány - 1:0.

Stuttgart ale v tlaku nepolevil, ba naopak, chtěl přidat uklidňující gólovou pojistku. Blízko byl Mario Goméz po rohovém kopu zahrávaném kapitánem Hitzlspergerem, ale jeho hlavičce stálo v cestě břevno. Hosté odpověděli rovněž z rohu, ale Kringe svůj hlavičkový pokus namířil lehce nad bránu.

O poslední dvě akce první půle se zasloužili opět aktivnější domácí. Nejprve Khedira vyslal pěknou kolmicí na zteč Maricu, který ale ukvapeně a hlavně nepřesně vypálil před vyběhnuvším Weidenfellerem. Druhá akce byla o poznání nebezpečnější. Hilbert založil rychlý break, když křižným pasem pobídl Goméze, ten zakmital svýma nožkama nad míčem a když již byl sám před hostujícím gólmanem, přihrál nádherně pod sebe na nabíhajícího Hitzlspergera, který ale místo opuštěné brány trefil jen Dedého a tak se šlo do šaten za stavu 1:0.

Druhou půli načal svojí šancí pravý bek Stuttgartu Osorio, když jeho skákavá střela z dálky skončila až na levé tyči, jenže od ní se odrazila zpátky do hřiště a obránci BVB zakopli míč do bezpečí. V 52. minutě se ale radovali zčista jasna hosté. Zidan ještě zastihl míč směřující za brankovou čáru, odcentroval jej na zadní tyč, ale hodně svůj centr přetáhl. Přesto ho Tinga poměrně dobře zachytil, přihrál Hajnalovi do šestnáctky, ten se nádherně odprostil od svého stážce, vystřelil do Tasciho zad, od kterých se míč odrazil k Nelsonu Valdézovi a ten se zblízka nemýlil 1:1

Jenže o deset minut později už bylo všechno zase při starém. Hitzlsperger z levého křídla přihrál míč do středu hřiště Gomézovi, ten roztáhl hru doprava na nabíhajícího Hilberta, který mu míč vrátil před branku a "SuperMario" nekompromisně o břevno zavěsil - 2:1

Dortmund se snažil ještě ve zbývajích minutách srovnat, ale kromě nafilmovaného pádu Kevina-Prince Boatenga v pokutovém území se skoro ani nepřiblížil k Lehmannovo brance a zápas tak skončil zaslouženou výhrou domácích, kteří se tak posunuli na šesté místo.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele