10. kolo
29.10.2008 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - VfB Stuttgart 2:0

Utkání mezi týmy ze špičky tabulky ovládl domácí Hamburg, který hosty ze Stuttgartu díky brankám Trochowského a Mathijsena porazil 2:0 a je stále třetí. VfB se naopak propadlo až na devátou pozici.

Duel se hrál od počátku ve vysokém tempu a začali ho mnohem lépe domácí, kteří si první velkou šanci vypracovali v desáté minutě, kdy Guerrero posunul míč na Petriće, ten ale sám před Lehmannem mířil vedle. Úvodní branka přišla v 17. minutě a vstřelilo jí do té doby aktivnější HSV. V pokutovém území se po souboji s Hitzlspergerem poroučel k zemi Jarolím, následné penalty se zhostil Trochowski a počínal si suveréně - poslal míč doprostřed branky, zatímco Lehmann volil skok na pravou stranu – 1:0.

Hosté poprvé zahrozili o celých deset minut později, kdy do šestnáctky nacentroval Boka, Gomez byl ale o půl kroku pomalejší, než bylo potřeba. Za domácí to pak zkoušel Trochowski, který ale, stejně jako o pár minut později Pardo na druhé straně, svou dalekonosnou ranou přestřelil. Poté z dálky pálil také Hitzlsperger, Rost byl ale na místě, v 45. minutě pak málem přidali druhý gól domácí. Demel přešel přes Boku a Gomeze, razantně vypálil a VfB zachránil až skvělý reflex Lehmanna, který míč vyrazil na břevno.

Do druhé půle vstoupili aktivněji podle očekávání hosté, nejprve však neuspěl Pardo, za dalších několik minut skončily nad pro změnu střely Hilberta a Hitzlspergera. Na druhé straně Lehmanna vystrašil Guerrero, který vypálil těsně vedle pravé tyče. Krátce poté Hitzlspergerovu bombu zneškodnil Rost a v 74. minutě přišla druhá branka. Ve vnitru pokutového území se k míči dostal Mathijsen, rychle vypálil a bránící Gomez míč tečoval mimo Lehmannův dosah – 2:0.

Hosté z Bádenska, kteří byli po většinu druhé půle o něco lepším týmem, se již na odpověď nezmohli, naopak dvakrát jejich branku ještě ohrozil Olić, který ale za svoji aktivitu gólově odměněn nebyl. Mrzet ho to ale příliš nemusí, jeho tým si totiž do vyrovnané tabulky přispal vcelku zasloužené tři body.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele