34. kolo
23.05.2009 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1:1

V duelu Borussií je nakonec za remízu 1:1 šťastná ta domácí. Gladbach se totiž nakonec dokázal zachránit, ač v to po podzimu již málokdo věřil. V Dortmundu bude nálada o něco horší, i přes skvělý závěr soutěže BVB zůstává bez evropských pohárů.

Od začátku se hrálo ve velkém tempu, mírnou převahu přitom měli hosté. První šanci měl v 6. minutě Váldez, kterého pěkně uvolnil Frei, ale paraguayský útočník ztroskotal na parádním zákroku Baillyho. O čtyři minuty později si Váldez a Bailly souboj zopakovali, vítězem byl opět domácí brankář. Ve 22. minutě pak měl další příležitost tentýž hráč, tentokrát po centru Freie ale hlavičkoval nad branku.

Domácím hříbatům to moc nešlo, především bylo v jejich hře až příliš nepřesností. Chvíli před koncem první půle pak měl Gladbach i štěstí, když Daemsův zákrok proti "všudybylovi" Váldezovi nebyl oceněn pokutovým kopem. Ještě před odchodem do kabin zahrozil Dante, který po Baumjohannově rohu trefil hlavou tyč.

I po změně stran mělo více ze hry BVB, ale v 57. minutě jeho hráčům sklaplo, protože prohrávali. Baumjohannův rohový kop se opět postaral o vzruch, znovu si na něj totiž vyskočil Dante a tentokrát míč uklidil hlavou do sítě - 1:0. Vedení ovšem domácím nevydrželo příliš dlouho, v 64. minutě neodehrál míč včas Stalteri, balon mu ukradl Blaszczykowski a zcela osamocen si před Baillym poradil - 1:1. Poté Dortmund ještě přidal na obrátkách, žádnou výraznou šanci si už ale nevypracoval a kvůli výhře Hamburgu přišel o pátou příčku.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná 2 a poháry jsou doma. Dortmund do toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund vyhraje 0:2 a je to doma!

Reagovat
Arne

Diskuse o preview 2009/10 zde...

Reagovat
irik

Přítomen.

Reagovat
Arne

Taky přítomen, kančík snad taky... herbageho asi zradila technika, tak si to potom přečte a kdyžtak vznese dodatečné námitky, i když věřím, že nebudou potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže já bych se vyjádřil... Bylo by dobré, abychom si prošli nějaký ten server, nejlépe oficiální toho dotyčného klubu a napsali něco nového kromě přestupů a podobných pi*ovin... :-)

Reagovat
Arne

Tak oficiální weby samozřejmě, ale i když by to v některých situacích mělo být jinak, tak právě na nich moc informací není.

Reagovat
Arne

To "něco nového" jak myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Něco navíc...

Reagovat
Arne

Jako například?

Reagovat
Arne

Rovnou to budeme sypat, všichni - něco jako brainstorming, ano?

Co třeba malý ťuknutí do fanouškovské základny, náštěvnost, malé jednoodstavcové představení stadionu,... ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj...

Reagovat
irik

Chceš to dělat přímo jako preview pro sezonu 09/10, nebo takové malé preview obecné, pro neznalce?

Reagovat
smazaný uživatel

Obojí...

Reagovat
Arne

Obojí asi ne... Zveřejňovat část informací jako část jednoho článku a pak jako samostatnej článek zvlášť není dobrý. (pokud to nebylo myšleno jinak, tedy)

Reagovat
Arne

To nevím, jen mě to napadlo jako možná varianta toho, co tam dát nové.

Reagovat
Arne

http://www.eurofotbal.cz/clanky/bundesliga-preview-sezony-2008-2009-61203/

Pro úplnost, tady je ten odsouhlasený model z loňska.

Jen jedna věc, kterou už jsme naťukli s irikem - ten úvod nahoře spísnu klidně já a nejzajímavější přestupy a případně další vhodné "extras" není problém, ale... Potíž nastává v prognóze a konečné tabulce. Jsou dvě možnosti - buď to tam dávat nebudeme, nebo se musíme nějak dohodnout a aby s tím souhlasili tak nějak všichni.

Bude to složité, možná nerealizovatelné, nevím.

Reagovat
irik

S tabulkou ..., to podle mě není úplně ťastný nápad, jednak se na tom prakticky nemůžeme shodnout, druhak je to silně nepřesné, nebo jak to říct, odhadnout přesné pořadí před sezonu při nejlepí vůli prostě nejde ...

Reagovat
Arne

1. - Asi máš pravdu. 2. - Já to do toho minulej rok šel a zas tak šílený to nebylo. I když přesně to pochopitelně nejde odhadnout.

Každopádně když teda bude nějaká prognóza u každýho týmu, tak to bude schůdný, ale na druhou stranu mi moc nevoní fakt, že tam třeba bude jeden jedinej adept na sestup, rovnou deset adeptů na poháry, atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Sestupující jsi trefil úplně přesně, bravo!

Reagovat
irik

Tak můžeme se dohodnout, u kterých 3 bude v progrnóze sestup, popřípadě tu prognózu udělat někak kolektivně, ale ne po příčkách, to mi přijde - obzvlášť ve středu tabulky - dost dobře neodhadnutelné.

Reagovat
smazaný uživatel

Kancikova levicová strana se zasadila o schválení tohoto zákona jednohlasně a jednomyslně...

Reagovat
Arne

Amen.

Reagovat
Arne

No, tak já už spím a koukám, že vy taktéž... Tak já jdu do postele definitivně, vy tu klidně ještě něco pořešte, pokud ještě vidíte na monitor.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bývám hore tak do čtyř...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak dobrú...

Reagovat
irik

Taky končím, dobrú.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele