33. kolo
10.05.2008 15:30 CET
6 : 1
(2:0)

Reportáž

Werder Brémy - Hannover 96 6:1

V hodně divokou přestřelku se zvrhlo utkání mezi domácími Brémami a Hannoverem. Hannoverští do Brém jeli s úkolem potrápit a třeba i obrat favorizovaný Werder, což se jim však ani zdaleka nepodařilo. Brémy zvítězily drtivě 6:1 a druhé místo už jim zřejmě neunikne.

Další přesvědčivý výsledek Brém opět poukazuje na jejich skvělou formu v posledních kolech. Po vstupu do jarní části vše vypadalo jinak. Hannover také v poslední době výsledkově rostl, a tak mnozí dnes prorokovali litý boj. Místo toho se však překvapivě konal galakoncert gólového umění, které s chutí předvedli domácí borci. Werder tak opět potvrdil, že vlastní nejlepší ofenzivní vozbu v celé Bundeslize. Počtem tolika vstřelených branek se nemůže pochlubit ani mistrovský Bayern. I přesto sportovní ředitel klubu Klaus Allofs hodlá v létě do svého družstva přivést jednoho útočníka špičkových rozměrů. Mluví se především o triu Baroš, Carew a Pizarro.

V brance Werderu i přes avizované problémy nastoupil Tim Wiese. Úvod byl pro zbytek zápasu příznačný. Již první střela skončila gólem. Ve 14. minutě se totiž v pokutovém území levou nohou napřáhl Portugalec Hugo Almeida a stejně jako proti Hamburku se nemýlil. 1:0. Pro Hannover to byla krutá rána. O čtyři minuty později navíc pálil uzdravený Torsten Frings a pár okamžiků po něm také Borowski. V 21. minutě přišla společně Janem Rosenthalem první akce domácích. Šest minut nato se už ale znovu radovali domácí. Brazilec Diego poslal svůj měkký centr přímo na hlavu jeho krajana Nalda, který pohodlně zavěsil. 2:0. V 35. minutě se svým pokusem neuspěl hannoverský Benjamin Lauth. Hannoverští se ještě snažili Wieseho ohrozit před koncem první půle, ani český rychlík Jan Štajner, ani Szabolcs Huszti však neuspěli, a odcházeli tak do šaten se sklopenými hlavami.

Druhý poločas patřil domácím. Pár minut po zahajovacím hvizdu ověřovali kvalitu německého reprezentačního gólmana Roberta Enkeho. Po nich pak se svými střelami neuspěli ani Per Mertesacker či Vahid Hašemjan. V 63. minuty se o slovo hlásil znovu Jiří Štajner, ale dnes mu zkrátka nebylo dáno. Minutu po něm neuspěl ani Maďar Huszti. V 69. minutě střílel nepřesně Frings. Vypadalo to na poklidný závěr klání, ale opak se stal pravdou. V 73. minutě započal pětibrankovou smršť Tim Borowski, jenž přesně mířenou ranou zaskočil Enkeho. Další góly pak přinesla závěrečná desetiminutovka. V 80. minutě se po dalším krásném centru Diega trefil hlavou znovuzrozený Chorvat Ivan Klasnič. Pouhé dvě minuty poté rozvlnil síť hostí po Klasničově přihrávce Markus Rosenberg. Pak přišla 87. minuta a s ní i další branka domácích. Tentokrát se do listiny střelců zapsal Aaron Hunt. 6:0. V 91. minutě domácí Frings ve vápně fauloval Štajnera a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Huszti, Wiese sice jeho střelu vyrazil, ale Huszti byl pohotový a odražený míč již dorazil do branky. 6:1. Poslední branka ale Hannoveru rozhodně pošramocené ego nespravila, což demonstrovali i hráči, kteří se po vstřeleném gólu vůbec neradovali. A není se čemu divit...

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele