16. kolo
08.12.2007 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 3:1

V bouřlivém zápase pokořil úřadující mistr "vlky" před vyprodaným Gottlieb-Daimler stadiónem. Potvrdil tím svou vzrůstající formu a může pošilhávat na horní místa v tabulce. Wolfsburg je na druhé straně, již pět záspasů bez výhry.

Rumun Ciprian Marica (26.), Brazilec Cacau (48.) a hráč německého národního mužstva Thomas Hitzlsperger (86.) se postarali o góly domácích. Za hosty skóroval Bosňan Edin Džeko (51.). Docílil tím 500. gólu Wolfsburgu v Bundeslize.

V prvních minutách zápasu byl Stuttgart lepším týmem. Po 45 sekundách měl gólovou možnost hlavičkující obránce Matthieu Delpierre a krátce n to Cacau. Nebezpečné střely ale brankář Lenz odvrátil. Wolfsburg se dostal do šance až po dvaceti minutách díky Brazilci Marcelinhovi. O chvíli později už domácí vedli. Po rohovém kopu Mexičana Pavla Parda byl Meira na místě a hlavičkou přihrál připravenému Maricovi, který úspěšně zakončil. Do konce poločasu mohl německý mistr ještě zvýšit. Nejlepší šanci k tomu měl Bastürk.

Po výměně stran hra dostala spád. Nejdřív se trefil Cacau, který dostal dobrou přihrávku od Bastürka a poslal míč skrz brankářovy nohy do sítě. V 51. minutě se Džekovi podařilo snížit svým čtvrtým gólem v sezóně na 2:1.

Během celého druhého poločasu byli diváci svědky opravdu vzrušujícího zápasu. Cacau, autor druhého gólu, byl vystřídán kvůli zraněni ramene. Krátce před koncem pak Thomas Hitzlsperger parádní střelou zpečetil vítězství VfB Stuttgart na 3:1.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele