17. kolo
15.12.2007 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Norimberk 2:1

Schalke 04 zvítězilo ve Veltins Areně nad Norimberkem 2:1 hlavně díky dobře zvládnuté první půli, v níž se trefili nejprve Asamoah a poté do vlastní sítě Engelhardt. Po přestávce už stačil Charisteas pouze snížit.

Domácí Schalke povzbuzené úspěchem v Lize mistrů začalo aktivně a už ve třetí minutě si vypracovalo první šanci, ale Kuranyi po Krstajičově pasu proti Blažkovi neuspěl. Domácí se ale vedoucího gólu dočkali ve 14. minutě. Heiko Westermann přešel přes Reinhardta, nacentroval a Gerald Asamoah hlavou rozvlnil poprvé síť – 1:0. Schalke bylo i nadále aktivnější a druhé branky se dočkalo ještě do přestávky. V 35. minutě se pokoušel o střelu Rafinha, bránící Marko Engelhardt míč nešťastně tečoval a byla z toho vlastní branka – 2:0.

Po přestávce na hřiště vyběhl Norimberk o něco aktivnější a dokázal brankou zdramatizovat utkání. V 54. minutě Reinhard přiťukl míč hlavou Charisteasovi a ten překonal Manuela Neuera v domácí brance – 2:1. Vyrovnat se ale už Norimberku nepovedlo, nevypracoval si dokonce ani jednu šanci na srovnání skóre. Naopak v poslední minutě mohl upravit stav skóre Kuranyi, ale jeho střela šla vedle.

Schalke se díky třem bodům posunulo na pátou příčku a navíc na třetí Hamburk ztrácí jen tři body. Naopak Norimberk se nachází na druhém konci tabulky, momentálně je patnáctý, ale po nedělních zápasech se může propadnout zpátky na sestupové pozice.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak tady je to jasna 1, ale vzhledem k cechum v norimberku doufam v 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele