17. kolo
16.12.2007 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

MSV Duisburg - Eintracht Frankfurt 0:1

Eintrachtu Frankfurt se podařilo ve finále podzimní části Bundesligy poprvé zvítězit venku. Fotbalisté s Frankfurtu triumfovali na hrišti MSV Duisburg 1:0.

Ioannis Amanatidis svým gólem nadělil Friedhelmu Funkelovy dárek v podobě 100. bundesligového vítězství. Nováček ligy MSV Duisburg přezimuje na posledním sestupovém místě.

Fotbalisté Duisburgu se nejdříve snažili oslabený Frankfurt dostat pod tlak. Ale díky častým ztrátám míče nebyli dobře fungující obraně hostí vážným nebezpečím. Na druhé straně po nepovedené ofsajdové pasti Duisburgu se díky Benjaminu Köhlerovi nabídla příležitost k vedení hostí, Mahdavikia však minul. Lépe se dařilo Ioannisu Amanatidisovi, když krátce před pauzou dostal skvělý pas od Köhlera, který ho poslal středem na cestu k bráně. Řek ještě v šestnáctce setřásl v souboji dusiburgského Webera a neomylně vsítil svůj šestý gól v sezóně.

I po přestávce se nepovedlo Duisburgu najít recept, jak hosty ohrozit. Ve 49. minutě se dostal mladičký Tosci do jedinečné šance. Fink mu hlavičkou přihrál a ten v domění, že stoji v ofsajdu, nechal míč pět metrů před bránou a nereagoval. Další příležitost dát svůj první gól měl Mahdavikia. Dostal se s míčem na pravé straně k velkému vápnu, podařilo se mu vypálit jen z ostrého úhlu a jeho střelu brankář bezpečně chytil. Do konce zápasu se pak Frankfurt uchýlil k udržení jednobrankového náskoku.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele