17. kolo
16.12.2007 17:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
DKB-Arena, Rostock

Reportáž

Hansa Rostock - VfL Bochum 2:0

Po třech porážkách za sebou slaví Hansa Rostock v dohrávce posledního kola před zimní přestávkou úspěch 2:0 proti VfL Bochum a opouští tak sestupová místa. Pro hosty to byla již druhá porážka v posledních šesti zápasech. Nepodařilo se jim tak vybudovat čtyřbodový náskok od sestupové příčky.

Hansa začala zápas před 15.000 diváky velmi útočně. Zafer Yelen zařídil rohový kop, jeho střelu prodloužil Christian Rahn a Kai Bülow už jen hlavičkou dopravil do brány. Další nebezpečná situace pro brankáře hostí Rena byla ve 23. minutě, kdy Tobias Rathgeb kopal přímy kop a jehož střela putovala do pravého horního rohu brány. Rene Reno ale výborným zásahem míč vyloženě vydloubl na rohový kop. Bez šancí byl však Reno proti volně stojícímu Hähngemu, který dostal přihrávku Dextera Langena, a míč opět hlavou dopravil do brány.

Bochum, která se musela obejít bez Marcela Maltritze, Ivo Iličeviče a Olivera Schrödera, se dostala v prvním poločase do šancí díky Slováku Šestákovi, který mimo jiné dnes slavil své 25. narozeniny, a Dannyho Fuchse. V obou případech nemusel brankář Hansy Hahnel zasahovat. Od trenéra Pagelsdorfa dostal Jörg Hahnel překvapivě přednost před brankářskou jedničkou Rostocku Wächterem, který je už vyléčen ze střevní chřipky.

Výborný Bülow otevřel i druhý poločas nádhernou akcí, kterou Reno stejně tak výborně zlikvidoval. Hansa Rostock byla nadále hostům nebezpečná a měla blíže ke zvýšení na tři nula. Bochum neměla kromě nastřelení břevna střídajícím Pavlem Drskem do konce zápasu co nabídnout.

Hansa Rostock si s jistotou udržela vedení a díky vítězství přezimuje na nesestupujícím místě. VfL Bochum působila po celý zápas neškodně a zaslouženě odjela domů bez bodu.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele