17. kolo
14.12.2007 20:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Energie Cottbus - Hannover 96 5:1

V Chotěbuzi se konaly střelecké hody. Domácí po nejvyšším vítězství v jejich bundesligové historii načerpali opět novou kuráž pro boje o záchranu. Nad Hannoverem zvítězili 5:1 a opustili po 111 dnech alespoň na jediný den sestupová místa ligy. Od druhého kola se tým trenéra Bojana Prašnikara totiž pohyboval právě na nejnižsích místech v tabulce.

Hannover zklamal po dvou vítězstvích za sebou a propásl třicetibodovou hranici a tím nejlepší výsledek zimního kola Bundesligy od roku 1963. Teď musí počítat s tím, že bude v sobotu z pátého místa vytlačen. Chotěbuz navázala na dobré výsledky z posledních bundesligových zápasů a před 13.000 diváky předvedla opravdu rychlý a útočný fotbal, i když terén nebyl příliš optimální.

V jedenácté minutě se po Skelově rohovém kopu dostává míč do středu šestnáctky. Nejlépe se ho ujme Bassila a hlavou střilí na 1:0. Za dalších dvacet minut nedává Bulhar Rangelov na levé hranici vlekého vápna obránci Vinciusovi žádnou šanci a kope míč doprostřed před bránu. Tam se po něm vrhá Sörensen a v letu hlavičkou zvyšuje na 2:0. Pár minut před přestávkou pak sám Rangelov po samostatné akci pečetí na 3:0. Radost fanoušků nezná konce.

Po přestávce se Hannover trošku zmátořil a převzal iniciativu, která ovšem netrvala dlouho. Ziebig obešel Štajnera a Vinciuse a z devíti metrů překonal Enkeho. Pak to šlo ráz na ráz. V 65. minutě se po menší strkanici před chotěbuzskou bránou podařilo dát Kleinemu čestný gól Hannoveru. Vzápětí se dostává opět Rangelov k velkému vápnu hostí, tam obtančí Schulzeho a střelou do bližšího rohu oplácí Hannoveru dalším gólem. Neuvěřitelné. V 84. minutě je pak za obrovského potlesku doprovázen na lavičku.

Chotěbuz si s chutí zastřílela a nadělila tak sobě i fanouškům tři body pod stromeček.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele