31. kolo
02.05.2008 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk 0:0

V duelu Dortmundu s Norimberkem k vidění branka nebyla a tak oba týmy berou po bodu. Ten hlavně pro hosty nic neřeší, jelikož stále zůstávají na sestupových pozicích, naopak BVB potvrdilo svou pozici v "zemi nikoho".

Prvních dvacet minut patřilo hostům. Jejich největší šanci měl už ve čtvrté minutě český dlouhán Jan Koller, který po Vittekově centru hlavou orazítkoval z horní strany břevno. Borussia se dostala ke slovu až ve 25. minutě, kdy se po vybídnutí Tingy řítil sám na hostující branku Alex Frei, který si ale vylámal zuby na Klewerovi. Poté to zkoušel Petrič, z přímého kopu se ale neprosadil. Pět minut před pauzou centroval Saenko a Koller se opět dostal k relativně nebezpečné hlavičce, mladík Marcel Höttecke ale s přehledem vyrazil. Na druhé straně ještě střílel Kringe, leč také bez větší odezvy.

Po přestávce začali aktivitou hýřit domácí. V 51. minutě nejprve pálil Blaszczykowski, Klewer vyrazil na rohový kop. Ten zahrál Frei na Kringeho, jenž hlavičkou sice již překonal Klewera, na brankové čáře ale situaci z pohledu Norimberku zachránil Jan Koller. O dvě minuty později hlavičkoval aktivní Frei, tentokrát šel jeho pokus nad. V 55. minutě udělal v domácí obraně závan opět Koller, Vittek ale z jeho práce nic nevytěžil.

Nejblíže ke gólu byli hosté v minutě s pořadovým číslem 59. Koller s Mintálem zamotali hlavu domácí obraně, Kovač chtěl míč uklidit na roh, měl ale štěstí v neštěstí, když "odkopem" trefil spojnici břevna a tyče vlastní branky. V 72. minutě šel podruhé sám na Klewera Frei, střelu mezi nohy ale hostující brankář vystihl a šance opět zůstala nevyužita. O deset minut později prodloužl Galásek roh, míč už se před prázdnou brankou snášel na Kollerovu hlavu, míč ale na poslední chvíli vyškrábl do bezpečí Höttecke a více šancí už diváci v Dortmundu neviděli.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zbývají 4.kola do konce, teď už se musí hrát vabank. Situace je kritická, nedá se nic dělat. Tým musí do zápasu po hlavě. Tip 0:1. 1. FCN !!!

Reagovat
Arne

jj, chce to tam utopit Arminii... ale bude to těžký. Norimberk, stejně jako Hansa a i MSV, když nedokážou vyhrát ani zápas, kde jsou jasně lepším týmem, tak to jednoduché ani být nemůže

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele