základní skupiny - skupina B, 3. kolo
29.01.2008 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mali prohrálo s Pobřeží slonoviny a na turnaji končí

Pobřeží slonoviny neztratilo ani v posledním zápase základní skupiny žádný bod. Mali nedalo šanci a "Orlům" zůstaly po zápase pouze oči pro pláč, jelikož druhé postupové místo díky výhře nad Beninem obsadila Nigérie.

"Sloni" od začátku byli jasně lepším týmem, což potvrdili již v 10. minutě. Didier Drogba si parádně vyběhl za obranu a díky skvělé přihrávce od jednoho ze spoluhráčů se tak ocitl neatakován sám před gólmanem, kterého si následně obhodil a otevřel skóre utkání. I další velkou příležitost ke skórování mělo Pobřeží slonoviny. Tiéne odcentroval z levé strany. Míč doplachtil před smět vyskakujících obránců až k překvapenému Konému, který nehlavičkoval ideálně a navíc nemířil přesně.

Zanedlouho bylo blízko vyrovnání Mali. Po výborně kopnutém přímém kopu se do skvělé hlavičkové příležitosti dostával Kanouté, jenže na míč nedosáhl.

Ve druhé půli bylo k vidění výborné ofenzivní představení, při kterém se rozhodně přihlížející diváci nudit nemohli. Neuběhlo ani deset minut a "Sloni" zvýšili své vedení už na dvoubrankový rozdíl. Po rohovém kopu se hlavou pod břevno trefil Marc Zoro. V 60. minutě hlavičkoval nebezpečně Drogba a jeho pokus odkopl až z brankové čáry obránce Tamboura. Kanonýr Chelsea selhal i o dvě minuty později, kdy se při jeho pozemní střele zaskvěl gólman Sidibe.

Mali mělo největší příležitost ke snížení zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy se po centru Keity odhodlal k hlavičce Traore, ale nastřelil pouze břevno. Konečnou podobu dal výsledku v 85. minutě Boubacar Sanogo. Ten se dostal po střele Romarice k odraženému míči a nekompromisně zakončil.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V týhle skupině se střetli tři fakt hodně kvalitní týmy. Je velká škoda, že jeden z nich skončí. Moc fandím Nigérii a doufám, že to zvládnou, ale nevím, nevím ... .

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku škoda to možná je, ale Mali s Nigérií dali ve dvou zápasech dohromady jedinej gól, a to ještě z penalty. Takže mně chybět nebudou.

Reagovat
RMCF

Kdyby Mali vypadlo tak máme aspoň vyřešenej problem s DM v Almerii, takže bych se vůbec nezlobil

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych se nezlobil. Na druhou stranu jsem na tu variantu s Baptistou (dnes mimochodem potvrzenou) docela zvědavej a chtěl bych ji vidět .

Reagovat
RMCF

Tak já bych byl taky zvědavej na Bestii na DM, ale ne za cenu ztráty bodů...

Reagovat
smazaný uživatel

Almería hraje doma dost defenzivně. Proto musíme dát první gól a ovládnout střed pole. Neřekl bych, že zrovna pro takovej zápas je Diarra nepostradatelnej.

Reagovat
RMCF

Nepostradatelnej není, ale bude to pravděpodobně dobývání pevné obrany a někdo jejich brejky bořit musí... ale třeba to Julio zvládne, je to profesional tak se snad dokáže držet trochu víc od zadu...

Reagovat
smazaný uživatel

ty woe teď jste mě chvilku totálně zmátli, až jsem si to musel přečíst podruhý, páč jsem si chvíli říkal: "cože ? Baptista je v Almerii a hraje tam DZ ?"

Reagovat
smazaný uživatel

On jako DM začínal, tak se snad rozpomene...

Reagovat
RMCF

jj já vím, ale už je to hodně dlouho, pravděpodobně bude Diarra tak to vypadá že rozpomínat nebude muset...

Reagovat
Shevchenko

Tam hrál ještě v Seville, ne? Ale pak dal nějak 20 gólů za sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitým faktem bude jaký přístup Sloni k tomuto utkání zvolí. K vítězství ve skupině jim stačí bod a Mali na postup rovněž. Tip - 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, co rozhoduje v konečném zúčtování? Zda se hledí nejprve na skore a potom na vzájemné zápasy nebo naopak?

Reagovat
smazaný uživatel

Mrkni na můj příspěvek k druhému utkání této skupiny. Tam by mělo být vše jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož Pobřeží slonoviny potřebují už je 1 bod, tak se zdá, že to skončí remízou. Opravdu těžko tušit, jak k tomu přistoupí. V Africe je možné všechno a pokud nemusí tak ... Mali se samozřejmě musí daleko více, má o motivaci postaráno a to dokáže divy, navíc mají zatím perfektně pracující defenzivu. Rozhodně to bude zajímavé. Postup Mali na úkor Nigérie by bylo velké překvapení, které před turnajem nikdo soudný nemohl čekat. Tak uvidíme. Tip 0:0.

Reagovat
alias

No tak to že Mali možná postoupí přes Nigérii, bych zas za takovou senzaci nebral, podívej se na soupisky obou mužstev, jsou celkem srovnatelné a že bych nebyl soudný si nemyslím, sleduji Mistrovství Afriky od roku 1992, kdy ho začali vysílat na Eurosportu a o africkém fotbale nejen na reprezentační úrovni, mám veliký přehled, to si dovolím tvrdit. Samozřejmě souhlasím, že v podobných zápasech hrají afričané většinou to co potřebují takže s tipem bych souhlasil, ale rád bych se mýlil.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím to tak, že Nigérie je vpředu v tom, že tam mají lepší systém výchovy, fotbal tam má daleko lepší ekonomické podmínky. Navíc je tam širší základna, více mladých talentů chodí do evropských soutěží, atd. A z toho všechno nigerijská reprezentace těží, v klidu by mohli postavit (snad mimo gólmana) 2 kvalitní mužstva. Nigérie také už dlouho patří k absolutní africké špičce, kdežto Mali vystřelilo až v poslední době a je otázkou jestli výkonnost dlouhodobě udrží. Rozhodně jsem před začátkem turnaje favorizoval na postup Nigérii daleko více než Mali a to také africký fotbal sleduji už delší dobu. A nejen samotný šampionát, ale i kvalifikace, atd.

Reagovat
alias

Tak v tomto máš samozřejmě naprostou pravdu. Jinak kvalifikační zápasy také podrobně sleduji např. i v televizi na jednotlivých státních programech RTM, ESC, TV7, CanalAlgeria, ORTMali, RTS1Senegal apod. kde vysílají kvalif.zápasy jak na MA tak i na MS africké zony.

Reagovat
Liquid

Kdyby Nigérie nepostoupila bylo by to velké překvapení, nicméně Mali šlo dost nahoru, ale těch známých a kvalitních hráčů nemají tolik jako v Nigérii, nicméně jim rozhodně přeji postup, už kvůli Freddy Kanoutovi. Slonům se rozpadla obrana oba stopeři nemůžou hrát to je velký zásah do sestavy, nicméně rovněž předpokládám, že Drogba nebude hrát, útok ale může být buď bratři Konéovi nebo Boubacar Sanogo což je skvělý střelec, ale Mali musí hrát na doraz, tipuji ale nepříliš zaživný duel 0-0.

Reagovat
smazaný uživatel

Nigérie plichta s Beninem a všici budou koukat a sloni to s mali nák domluvěj...třeba za suda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radin

Tak Sloni už vedou 2:0 a Nigerie 1:0 ....Nigerie to už asi dohraje a vyhraje tak 2:0 a Sloni asi 3:1

Reagovat
Radin

lol masakr,sem se sekl jen o gol Mali ,kterej nedali :-D

Reagovat
smazaný uživatel

tak škoda že malina nepostoupila ta bylo ježte jasný že postoupí mali ale všecko otočilo a takle to dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Toure - Drogba uz si nacvicuju buduce spolupracu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec tedy Sloni zabrali a nezavdali žádným spekulacím, tak jak se na jednoho z nějvětších kandidátů na titul sluší a patří. Obrana Mali to už v tomto utkání neuhlídala a to je bude hodně mrzet. Přece jen se jim rýsovala slušná šance na postup. Musí se ale uznat, že Mali splnila to, že se s ní už musí do budoucna počítat. Myslím, že už tým směřuje k tomu, aby se dal označit za příslušníka širší africké špičky. Pokud budou poctivě pracovat, nejen hráči a trenéři, ale i nár. svaz, tak můžou zanedlouho pomýšlet i výše. No a Slonům se sluší pogratulovat a uvidíme, kam to dotáhnou, finále turnaje není pro ně určitě nereálné a pak už je to zcela otevřené ...

Reagovat
smazaný uživatel

finále Pobřeží Slonoviny-Ghana

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Ikdyž jim nefandím, tak: díky Sloni

Reagovat
smazaný uživatel

si na ně sázel či co?

Reagovat
smazaný uživatel

fandím Nigérii

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten Africky pohar se neda divat.Horsi uz je jen nase liga.

Reagovat
alias

Tak na to nečum. Já jsem nadmíru spokojenej. V neděli jsem koukal na Barcu v Bilbau a to byla daleko větší bída.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ti brankari.Nektere goly z dalky byly hezke,ale musi aspon nejak na strelu reagovat,a ne stat a cumet.

Reagovat
Shevchenko

To je síla.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se podivam jak Juve rozbije Inter.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele